Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

«Μάτωναν τα αυτιά μου... με τραβούσε από τα μαλλιά και...» - Φρικιαστική μαρτυρία της Δήμητρας Καστρίτση (Video)

Ξεσπά για τις δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια

23 Οκτωβρίου 2021 09:20
«Μάτωναν τα αυτιά μου... με τραβούσε από τα μαλλιά και...» - Φρικιαστική μαρτυρία της Δήμητρας Καστρίτση (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανατριχιάζουν τα όσα περιέγραψε η πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής Δήμητρα Καστρίτση, σχετικά με τα φαινόμενα κακοποίησης στον αθλητισμό και το πόσο δύσκολο είναι για τους συμμετέχοντες να πρωταγωνιστήσουν, λίγο μετά τις δηλώσεις του Ολυμπιονίκη Λευτέρη Πετρούνια, που προκάλεσε σάλο.

Η αθλήτρια από τη Θεσσαλονίκη μίλησε για σωματική, λεκτική και ψυχολογική βία, καθώς και σεξουαλική παρενόχληση, ενώ σοκαριστικά είναι τα όσα αναφέρει από τις δικές της εμπειρίες.

Μέσω συνέντευξής της στον ραδιοφωνικό σταθμό Status 107,7 αποκάλυψε πως είναι πολλά τα περιστατικά βίας (κάθε τύπου) σε βάρος συναθλητών/συναθλητριών της.

«Μας άφηναν νηστικές και μας χτυπούσαν», είπε. Και πρόσθεσε, περιγράφοντας περιστατικό σε ηλικία 12 ετών κατά τη διάρκεια προπόνησης για την εθνική ομάδα: «Με τραβούσε από τα μαλλιά και με κλωτσιές με έσυρε στο γυμναστήριο, τα αυτιά μου μάτωναν».

«Ξύλο μπορεί να έπεφτε ακόμα και γιατί μια αθλήτρια στην προπόνηση δεν τέντωνε καλά το χέρι της», είπε η Δήμητρα Καστρίτση. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι, η ίδια αναφέρθηκε σε περιστατικά, στα οποία ήταν μπροστά, με πρωταγωνίστρια γυναίκα προπονήτρια, ενώ υπήρχαν και άλλα επεισόδια με άντρες προπονητές.

Επίσης, κλήθηκε να σχολιάσει τις τοποθετήσεις του Λευτέρη Πετρούνια, που προκάλεσαν μεγάλη συζήτηση. «Οι αρχικές του δηλώσεις. Μηδενίζει τις προσπάθειες της κ. Μπεκατώρου, του #MeToo, αλλά και προσβάλει όλους εμάς τους 35 αθλητές από το ίδιο του το άθλημα, με όλη αυτή του δήλωση. Ξαναλέω την αρχική…», είπε.

Και συνέχισε: «Μέχρι στιγμής ακούγονταν τα “εάν” και τα “δεν είδα, δεν άκουσα”. Στα γυμναστήρια συμπορευτήκαμε μαζί με αυτούς τους πρωταθλητές. Και τον κ. Πετρούνια και την κ. Μιλούση. Κυρίως με τη σύζυγό του, ήμασταν μαζί στους αγώνες, σε ταξίδια… Δηλαδή, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί εθελοτυφλούν. Βέβαια, είναι προσωπικό του θέμα να μην μιλάει (πάνω στο θέμα). Εμείς κάναμε όλη αυτήν την προσπάθεια για να σωθεί έστω κι ένα παιδί. Δεν κοιτάω μόνο τα δικά μου παιδιά. Γιατί παράγοντες μέσα στη Γυμναστική, τότε που ήμουν εγώ αθλήτρια, εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμη».

«Μιλάμε για κακοποιήσεις, σεξουαλικές παρενοχλήσεις, ξυλοδαρμούς. Για παιδιά ηλικίας από 7 με 8 ετών, έως και 14 χρονών», είπε ακόμη η πρωταθλήτρια της ενόργανης.

Σημειώνεται, πως η Δήμητρα Καστρίτση είναι μεταξύ των πρώην αθλητριών -αθλητών που συνυπέγραψε την επιστολή τους προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share