Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μίκης Θεοδωράκης: Συνεχίζεται η κόντρα - Όσα υποστηρίζουν οι δύο πλευρές μετά το άνοιγμα της διαθήκης

Τι λένε οι δικηγόροι;

22 Οκτωβρίου 2021 19:39
Μίκης Θεοδωράκης: Συνεχίζεται η κόντρα - Όσα υποστηρίζουν οι δύο πλευρές μετά το άνοιγμα της διαθήκης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χθες Πέμπτη γνωστοποιήθηκε το περιεχόμενο από τις διαθήκες του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ σήμερα εμφανίστηκαν τόσο ο δικηγόρος της κόρης του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη όσο και ο δικηγόρος του Νίκου Κουρή.

Τι δήλωσε ο δικηγόρος της Μαργαρίτας

«Στις διαθήκες δεν αφήνεται κανέναν περιθώριο διαφορετικής ερμηνείας. Στον κύριο Κουρή αφήνει την απρόσκοπτη λειτουργία του ραδιοφώνου Μίκης Θεοδωράκης και τον ευχαριστεί για το δώρο που του κάνει μιας και ο σταθμός έχει παγκόσμια εμβέλεια και διαδίδει το έργο του. Αντίστοιχα όμως κάνει μνεία και για άλλες πέντε πλατφόρμες και στην ίδια κατηγορία πολλούς ανθρώπους που τον έχουν ευεργετήσει…. Αναφέρεται σαφώς στα δυο παιδιά και πέντε του εγγόνια με λεπτομέρειες…» ανέφερε αρχικά ο δικηγόρος της Μαργαρίτας Θεοδωράκη μιλώντας στην εκπομπή Tlive.

Μίκης Θεοδωράκης: Σε ποιον αφήνει τι! Όλες οι πληροφορίες που περιέχει η διαθήκη (Video)

Νίκος Κουρής: Η θέση του δικηγόρου του

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο δικηγόρος του Νίκου Κουρή ο οποίος είπε: «Ασφαλώς και δεν είναι αυτή η ερμηνεία της διαθήκης που υποστηρίζει η άλλη πλευρά… Η αναφορά στον εντολέα μου έχει δυο ενότητες. Η μια ενότητα αφορά το έργο του στο ραδιόφωνο, η άλλη ενότητα αφορά το όνομα. Σχετικά με το όνομα αναφέρει ρητά ως Νίκο Κουρή, μια φορά λέει «Νίκο Θεοδωράκη όπως υπογράφει» πλην όμως στη συνέχεια – επειδή αναφέρεται πάρα πολλές φορές στο όνομα Νίκος Κουρής – λέει «Νίκος Κουρής (Θεοδωράκης)». Για μας αυτό σημαίνει ότι τον αναγνωρίζει έστω και έμμεσα ως Νίκο Θεοδωράκη, ως γιο του.

Αυτή είναι η εκτίμησή μας. Αν δείτε το περιεχόμενο της συγκεκριμένες διαθήκης θα δείτε να αναφέρει πάρα πολλά ονόματα ως συνεργάτες και φίλους του. Τον Νίκο δεν τον έχει μέσα στους συνεργάτες και τους φίλους του. Τον έχει ως Νίκο Κουρή – Θεοδωράκη. Για εμάς αυτό είναι έμμεση αναγνώριση αυτού που ισχυριζόμαστε. Θεωρούμε πως αν ήθελε να πει κάτι άλλο, ότι δεν είναι γιος του θα το έλεγε, θα τον ανέφερε ως φίλο ή συνεργάτη του…. Έχει γίνει πρόταση στην κυρία Μαργαρίτα για να γίνει τεστ DNA».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share