Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Υποχρεωτική η μάσκα στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου

Οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα σε αντίθεση με τους παρελαύνοντες

22 Οκτωβρίου 2021 18:25
Κορωνοϊός: Υποχρεωτική η μάσκα στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υποχρεωτική θα είναι τελικά η χρήση προστατευτικής μάσκας στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας:

Αναφορικά με τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρηθούν στις παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός.

Παρέλαση 28η Οκτωβρίου: Τι ισχύει για τις μαθητικές - Η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών

Επομένως, την ώρα της παρέλασης, οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα, σε αντίθεση με τους παρελαύνοντες, για τους οποίους η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική αφού θα είναι στοιχισμένοι.

Ωστόσο, όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση- εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση -να φορούν τις μάσκες τους.

Τι λένε οι ειδικοί

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Πέμπτης για τον κορωνοϊό, η Βάνα Παπαευαγγέλου είπε πως «ακούμε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης συνεχώς συζητήσεις για τις παρελάσεις της επόμενης εβδομάδας. Είναι προφανές ότι κατά την παρακολούθηση της παρέλασης, στρατιωτικής ή μαθητικής, όπου και αν γίνει αυτή, στη Βόρεια Ελλάδα, στην Αττική ή στην Κρήτη, σε πόλη ή σε χωριό, όλοι θα πρέπει να φοράμε την μάσκα μας, σύμφωνα με την ισχύουσα γενική διάταξη, αφού αφορά σε μια δραστηριότητα, σε έναν εξωτερικό χώρο, αλλά υπό συνθήκες συγχρωτισμού».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share