Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021

Συναγερμός σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη – 48 κρούσματα σε μαθητές και καθηγητές

Σοκ στο 4ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων «Νίκος Καζαντζάκης»

22 Οκτωβρίου 2021 15:42
Συναγερμός σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη – 48 κρούσματα σε μαθητές και καθηγητές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός στο 4ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων «Νίκος Καζαντζάκης» στη δυτική Θεσσαλονίκη, καθώς καταγράφεται συρροή κρουσμάτων κορωνοϊού σε μαθητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Voria.gr, τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν 45 κρούσματα σε μαθητές, ενώ από κορωνοϊό νοσούν και τρεις καθηγητές. Σημειώνεται πως στο σχολείο φοιτούν συνολικά 260 παιδιά.

Βόλος: Αρνητής έκανε μήνυση στο σχολείο γιατί υπέβαλαν σε rapid test την κόρη του

Στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα επικρατεί μεγάλη ανησυχία, ενώ ανάστατοι είναι οι γονείς των παιδιών, καθώς όπως ανέφεραν στην ιστοσελίδα Voria.gr η κατάσταση αυτή, με τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού στο συγκεκριμένο σχολείο, υπάρχει εδώ και περίπου μια εβδομάδα. Επίσης, γονείς εκτιμούν πως το σχολείο έπρεπε ήδη να είχε κλείσει.

Γιατί δεν έχει κλείσει το σχολείο παρά τα κρούσματα

Σήμερα επέστρεψαν στο σχολείο δύο εκ των 45 παιδιών που νοσούν. Σύμφωνα με πηγές από το σχολείο, δεν κρίθηκε απαραίτητο να κλείσει κάποιο τμήμα μέχρι αυτήν τη στιγμή, επειδή τα κρούσματα ήταν διάσπαρτα.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι τα περισσότερα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε ένα τμήμα ήταν 9 χωρίς να συμπληρώνεται το 50%+1 που απαιτείται για να διακόψει τη λειτουργία του ένα τμήμα, όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο.

Οι καθηγητές που νοσούν από κορωνοϊό είναι στο σύνολο τρεις. Ένας καθηγητής είχε μολυνθεί εδώ και ημέρες από τον ιό και οι άλλοι δύο διαγνώσθηκαν σήμερα θετικοί.
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share