Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Επίθεση με βιτριόλι: «Η δράστρια είχε αποδεχτεί το ενδεχόμενο να πεθάνει η Ιωάννα!» - Οι πιθανές ποινές για την 36χρονη (Video)

Όλα όσα είπε ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης

22 Οκτωβρίου 2021 09:00
Επίθεση με βιτριόλι: «Η δράστρια είχε αποδεχτεί το ενδεχόμενο να πεθάνει η Ιωάννα!» - Οι πιθανές ποινές για την 36χρονη (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Καταπέλτης» για την κατηγορούμενη στη δίκη με το βιτριόλι ήταν ο εισαγγελέας της έδρας, που πρότεινε την ενοχή της για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και όχι γι' αυτό της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

«Η δράστρια είχε αποδεχτεί το ενδεχόμενο να πεθάνει η Ιωάννα!»

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σχετικά ο δικηγόρος, Γιάννης Μαρακάκης. Αναφερόμενος στην πρόταση του εισαγγελέα, ο κ. Μαρακάκης είπε ότι «Από τη μεριά της κατηγορουμένης υπήρξε προσπάθεια να γίνει μεταβολή του κατηγορητηρίου.

Στην εξέλιξή της η υπόθεση, ίσως και το προφίλ της κατηγορουμένης και ο τρόπος της προετοιμασίας της, έπεισαν ότι ορθά παραπέμφθηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας».

«Ο εισαγγελέας εξήγησε ότι η κατηγορούμενη, είχε πολύ σοβαρό το ενδεχόμενο στο μυαλό της όταν παρήγγειλε το προϊόν και όταν επιχείρησε αυτό που έκανε και εκτέλεσε το σχέδιό της, η Ιωάννα να έχανε τη ζωή της. Αλλά και ότι αυτό το ενδεχόμενο το είχε αποδειχτεί», συνέχισε ο κ. Μαρακάκης.

Οι πιθανές ποινές για την 36χρονη

«Η ποινή μπορεί να ξεπεράσει τα δέκα χρόνια, αλλά όχι στην έκτισή της. Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας η ανώτερη ποινή είναι τα 15 έτη. Πρέπει να αφαιρέσουμε και το χρόνο της προσωρινής της κράτησης, και μετά υπάρχουν οι ευεργετικές διατάξεις για την εργασία εντός των φυλακών. Είναι πολύ πιθανό να είναι έξω σε πέντε χρόνια», κατέληξε ο κ. Μαρακάκης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share