Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Βαρύς» χειμώνας στην Ελλάδα: Έρχεται πολική δίνη στην χώρα - Χιόνια μέχρι και... στη θάλασσα

Τι συνθήκες θα επικρατήσουν;

21 Οκτωβρίου 2021 21:43
«Βαρύς» χειμώνας στην Ελλάδα: Έρχεται πολική δίνη στην χώρα - Χιόνια μέχρι και... στη θάλασσα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Βαρύς» αναμένεται να είναι ο χειμώνας στην Ελλάδα, αφού αναμένεται να μας επηρεάσει μια πολική δίνη, η οποία μπορεί να προκαλέσει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, μέχρι και χιόνια σε πεδινές περιοχές.

Σύμφωνα με το forecastweather.gr, ο καιρός στην Ευρώπη τον επερχόμενο χειμώνα θα επηρεαστεί από το φαινόμενο La Nina που επηρεάζει συνήθως ΗΠΑ και Καναδά, με τον Σάκη Αρναούτογλου παράλληλα να φέρνει μια ανατροπή για τις επόμενες μέρες.

Αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, έχουν ήδη δεχτεί αξιόλογες βροχοπτώσεις στις αρχές του φθινοπώρου, ωστόσο, όπως αναφέρει ο επικεφαλής του Accuweather, Tyler Roys, το σκηνικό μπορεί να παραμένει έτσι και τον χειμώνα και χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ελλάδα, Ισπανία και η Πορτογαλία να έχουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Συνθήκες στην Ελλάδα τον χειμώνα

Αυτά φέρνει η πολική δίνη

Αν επαληθευτούν τα προγνωστικά για την ανατολική και νότια Ευρώπη η πολική δίνη μπορεί δημιουργήσει στην χώρα μας πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και πολλά χιόνια ακόμα και σε πεδινές περιοχές.

Επίσης μεγάλο ρόλο θα παίξει ο Πολικός Αεροχείμαρος ο οποίος γενικά περιορίζει τις αέριες μάζες να κινηθούν προς τα νότια.

Με περίσσιο ρίσκο πλημμυρών και γενικά ένα πλούσιο υετικό και βαρομετρικό μοτίβο φαίνεται να κυλά ο χειμώνας του 2021-2022 σύμφωνα με την εκτίμηση της αμερικανικής εταιρείας AccuWeather Inc. Η πληθώρα υετικών ποσοτήτων φαίνεται, σύμφωνα και με την παρακάτω φωτογραφία, να επηρεάζει τη χερσόνησο των Βαλκανίων καθώς και τις γειτονικές χώρες Ιταλία και Τουρκία.

Καιρός στην Ελλάδα τον χειμώνα

Για τους λάτρεις του χιονιού και των χειμερινών σπορ, μάλλον ενθαρρυντικά είναι τα δεδομένα αφού σύμφωνα με τους Αμερικανούς, η ανατολική Ευρώπη, όπου είναι η πρωτογενής πηγή ψυχρών αερίων μαζών για την Ελλάδα, θα έχει χαμηλές θερμοκρασίες και περιόδους βροχοπτώσεων αλλά και χιονιού. Έτσι, δεν αποκλείεται η… παρέλαση των βαρομετρικών συστημάτων στη χώρα να συνδυαστεί και μία κάθοδο ψυχρών αερίων μαζών, ντύνοντας στα λευκά κυρίως τα ορεινά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share