Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ανατροπή με τη διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκη: Αυτοί είναι οι τελικοί του κληρονόμοι - Τι ζητά από τον Κουρή

Τον αναγνωρίζει τελικά ως γιο του;

21 Οκτωβρίου 2021 21:10
Ανατροπή με τη διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκη: Αυτοί είναι οι τελικοί του κληρονόμοι - Τι ζητά από τον Κουρή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το μυστήριο, τουλάχιστον εν αρχή, λύθηκε για τη διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκη, με αυτήν να ανοίγει και να γνωστοποιεί το τι αφήνει στον Νίκο Κουρή.

Σύμφωνα με το Star, ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης δεν αναγνωρίζει τον Νίκο Κουρή ως γιο του. Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Μίκης Θεοδωράκης δεν αφήνει στον Νίκο Κουρή κανένα περιουσιακό στοιχείο.

Τι ζητά από τον Νίκο Κουρή ο Θεοδωράκης

Ωστόσο, σημειώνεται ότι στη διαθήκη αναφέρει ο μεγάλος δημιουργός πως ζητά να συνεχίσει ο «αυτοαποκαλούμενος Θεοδωράκης» Νίκος Κουρής απρόσκοπτα το έργο του στο ραδιόφωνο που διατηρεί στην Κέρκυρα με σκοπό τη διάδοση του έργου του καλλιτέχνη.

Παράλληλα, ζητά από τους οικείους του να κάνουν μουσείο το σπίτι που διέμενε απέναντι από την Ακρόπολη, ενώ το ΙΧ αυτοκίνητό το το αφήνει σε ένα ίδρυμα.

Υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Κουρής υποστηρίζει πως είναι βιολογικό παιδί εκτός γάμου του Μίκη Θεοδωράκη και σκοπεύει να το αποδείξει με εξέταση DNA. H Μαργαρίτα Θεοδωράκη είχε απευθυνθεί στη δικαιοσύνη για να ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα εις βάρος του εν λόγω άντρα, προκειμένου να μη μπορεί να συστήνεται ως «Νίκος Θεοδωράκης». Το δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή εντολή που απαγορεύει στον συγκεκριμένο άντρα να χρησιμοποιεί το επίθετο της οικογένειας Θεοδωράκη.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Κουρής απέστειλε εξώδικη πρόσκληση στη Μαργαρίτα Θεοδωράκη, ζητώντας από εκείνη να επισκεφθούν μαζί έναν πραγματογνώμονα-γενετιστή, προκειμένου να γίνει τεστ DNA και να διαπιστωθεί αν υπάρχει συγγένεια.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share