Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ανατροπή από τον Σάκη Αρναούτογλου: Έρχεται... καλοκαίρι στην Ελλάδα - Άμεση αλλαγή σκηνικού

Τι θα συμβεί τις επόμενες μέρες;

21 Οκτωβρίου 2021 19:34
Ανατροπή από τον Σάκη Αρναούτογλου: Έρχεται... καλοκαίρι στην Ελλάδα - Άμεση αλλαγή σκηνικού
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ανατροπή στο πώς θα κυλήσουν οι καιρικές συνθήκες μέχρι την 28η Οκτωβρίου έφερε ο Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος μίλησε για αλλαγή σκηνικού στις επόμενες μέρες.

Ο κ. Αρναούτογλου έκανε λόγο για δύο συστήματα την Κυριακή στη χώρα μας που θα συναντηθούν στην κεντρική χώρα φέρνοντας βροχές, ενώ σημείωσε πως μετά την πτώση της θερμοκρασίας στις αρχές της εβδομάδας βαδίζοντας προς την 28η Οκτωβρίου ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί, αν και ο Γιάννης Καλλιάνος έχει αντίθετη άποψη.

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από την Κυριακή με βροχές και καταιγίδες σε ορισμένες περιοχές της χώρας, αλλά και βοριάδες που θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένοι από τη Δευτέρα φέρνοντας αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Σάκη Αρναούτογλου.

Ο κ. Αρναούτογλου έκανε λόγο για δύο συστήματα την Κυριακή στη χώρα μας που θα συναντηθούν στην κεντρική χώρα φέρνοντας βροχές, ενώ σημείωσε πως μετά την πτώση της θερμοκρασίας στις αρχές της εβδομάδας βαδίζοντας προς την 28η Οκτωβρίου ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί.

Tοπικές ομίχλες στις ηπειρωτικές περιοχές θα έχουμε την Παρασκευή, ενώ το βράδυ θα σημειωθούν έντονες βροχές και καταιγίδες στις βορειότερες περιοχές του Ιονίου.

Αυξημένη θα είναι η υγρασία λόγω δυτικών, νοτιοδυτικών ανέμων. Θα υπάρχει το αίσθημα της περισσότερης ζέστης το μεσημέρι στα ανατολικά νότια, υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με νοτιά και αυξημένη υγρασία.

Το Σάββατο, θα έχουμε τον πιο άστατο καιρό, στο κεντροβόρειο Ιόνιο κυρίως στην Κέρκυρα αλλά και σε δυτικές περιοχές της Ηπείρου καθώς αναμένεται να έχουμε μπόρες και καταιγίδες. Στις υπόλοιπες δυτικές περιοχές ενδέχεται να έχουμε τοπικές μπόρες. Θα διατηρηθούν οι νοτιάδες.

Οι αλλαγές από την Κυριακή (24/10)

Θα έχουμε δύο συστήματα την Κυριακή στη χώρα μας: ένα ψυχρό μέτωπο που θα βρίσκεται στην ανατολική βαλκανική χερσόνησο και ένα βαρομετρικό χαμηλό πιο δυτικά από το χώρα μας που θα στροβιλίζεται γύρω από τον εαυτό του και θα στέλνει σύννεφα κυρίως πιο δυτικά, κεντρικά και νότια.

Το ψυχρό μέτωπο θα δώσει σύννεφα στη βόρεια Ελλάδα και θα ενισχυθούν οι βοριάδες από τα βορειοανατολικά. Αυτά τα δύο συστήματα θα βρεθούν πάνω από την κεντρική, κεντροδυτική, κεντρονοτιοδυτική Ελλάδα. Εκεί που θα συναντηθούν οι δύο μάζες η πιο ξηρή και ψυχρή και πιο ζεστή και υγρή θα έχουμε την Κυριακή τα περισσότερα φαινόμενα. Όπως είπε ο κ. Αρναούτογλου δεν αναμένεται κάτι ακραίο, τα σύννεφα θα είναι πιο πυκνά στις περιοχές αυτές και έτσι θα έχουμε κάποιες βροχές από τα νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και από τη Θεσσαλία και νοτιότερα έως την ανατολική Πελοπόννησο και τη Στερεά κάποιες βροχές.

Μετά το μεσημέρι σε Μακεδονία και Θρακη θα κρυώσει ο καιρός και θα επικρατήσουν ψυχροί άνεμοι.

Τη Δευτέρα θα έχουμε να κάνουμε με το βαρομετρικό χαμηλό πιο δυτικά από εμάς το οποίο δεν θα μπορεί να φτάσει βόρεια καθώς θα επικρατήσουν υψηλές πιέσεις που θα κρατήσουν τα βροχοσύννεφα πιο κεντρικά και νότια στη χώρα μας και τα περισσότερα φαινόμενα δεν θα έχουν κάτι το ιδιαίτερο. Χαρακτηριστικό της ημέρας οι πολύ ενισχυμένοι βοριάδες, που θα φτάνουν κατά τόπους 8 μποφόρ.

Την Τρίτη στα ανατολικά τμήματα της χώρας θα έχουμε κάποιες τοπικές βροχές και δυνατό βοριά στα ανατολικά.

Την Κυριακή και από Δευτέρα και Τρίτη θα πέσει αισθητά η θερμοκρασία και αυτό εξαιτίας της ψυχρής μάζας που από την Ευρώπη θα περάσει ανατολικά και θα επηρεάσει τη βορειοανατολική χώρα.

Όμως σύμφωνα με τον κ. Αρναούτογλου, όσο βαδίζουμε προς τα μέσα της επόμενης εβδομάδας και προς την 28η Οκτωβρίου κατά πάσα πιθανότητα θα πάμε σε καλύτερες καιρικές συνθήκες και ίσως θα έχουμε προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας το μικρό καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου.

Πάντως οι πρώτες πληροφορίες για τον καιρό του χειμώνα στην Ελλάδα έχουν αρχίσει να δημοσιεύονται σε μετεωρολογικές σελίδες, δείχνοντας τα μέχρι τώρα στοιχεία.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share