Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021

Μια ακόμη διαφορετική 28η Οκτωβρίου: Όλοι με μάσκες στις παρελάσεις

Αυτή είναι η απόφαση της κυβέρνησης

21 Οκτωβρίου 2021 18:32
Μια ακόμη διαφορετική 28η Οκτωβρίου: Όλοι με μάσκες στις παρελάσεις
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Μια ακόμη διαφορετική 28η Οκτωβρίου αναμένεται να ζήσουμε, καθώς οι παρελάσεις αναμένεται να γίνουν με μάσκες για όλους, όπως επεσήμανε η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Αρχικά τον λόγο πήρε η Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα που αναφέρθηκε στις νοσηλείες από κορονοϊό στην περιφέρεια Μακεδονίας παρουσιάζοντας πίνακες με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με αυτά το 79% των νοσηλευόμενων είναι μη εμβολιασμένοι και το 20,5% εμβολιασμένοι, με τα κρούσματα να συνεχίζουν να αυξάνονται.

Παρέλαση... μόνο με μάσκα

Στην συνέχεια η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου ανέφερε: «Το ποσοστό θετικότητας έχει αυξηθεί στο 1,35% την τελευταία εβδομάδα και το επιδημιολογικό φορτίο αυξήθηκε κατά 28% τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Σε Γρεβενά, Ημαθία και Μαγνησία αυξήθηκαν κατά πολύ τα κρούσματα. Στην Αττική η πορεία της πανδημίας είναι σταθερή. Αύξηση παρατηρήθηκε σε Δυτική Αττική και Βόρειο Τομέα Αθηνών. Οι εμβολιασμοί ενδέχεται να κολλήσουν εφόσον εκτεθούν στον ιό. Όσο ο ιός εξακολουθεί να κυκλοφορεί ανάμεσα μας θα πρέπει να επιλέγουμε τις δραστηριότητες μας και να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα προστασίας. Ανασκοπήσαμε τα βασικά μέτρα προστασίας, που περιλαμβάνουν τη χρήση μάσκας, την τήρηση αποστάσεων και το πλύσιμο των χεριών. Είναι σαφές ότι στις παρελάσεις θα πρέπει όλοι να φοράνε μάσκα… Προτρέπουμε όλους τους συνανθρώπους μας που είναι ηλικιωμένοι ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης».

Στην συνέχεια ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε: «Μειώθηκαν οριακά οι νέες διαγνώσεις σε παγκόσμια κλίμακα. Η επιδημία εξακολουθεί να βρίσκεται σε συρρίκνωση, ωστόσο την τελευταία εβδομάδα έδειξε σταθεροποίηση. Στην Ευρώπη, τα μεγέθη παρουσίασαν αύξηση την τελευταία εβδομάδα. Από τις 47 ευρωπαϊκές χώρες, οι 38 είχαν επιδείνωση. Στην Ελλάδα, είχαμε αύξηση – 17% – στις διαγνώσεις για τρίτη διαδοχική εβδομάδα. Η πίεση στο ΕΣΥ είναι σχετικά αυξημένη, με προοπτικές επιδείνωσης».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share