Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

3η δόση εμβολίου και για τους κάτω των 50 ετών! Προαναγγελία Μάριου Θεμιστοκλέους (Video)

«Αναπόφευκτο το 4ο κύμα της πανδημίας»

21 Οκτωβρίου 2021 10:28
3η δόση εμβολίου και για τους κάτω των 50 ετών! Προαναγγελία Μάριου Θεμιστοκλέους (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Την χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού και σε όσους είναι κάτω των 50 ετών προανήγγειλε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. Παράλληλα, καμπανάκι έκρουσε ο Νίκος Καπραβέλος, Διευθυντής Β ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, για την κατάσταση στη βόρεια Ελλάδα αλλά και για την τρίτη δόση του εμβολίου.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους, μάλιστα, είπε πως είναι αναπόφευκτο το ενδεχόμενο να βρεθεί αντιμέτωπη η Ελλάδα με ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας, ενώ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο χορήγησης της τρίτης δόσης του εμβολίου του κορωνοϊού και σε άλλες ηλικιακές ομάδες.

Ο ίδιος επικαλέστηκε ευρήματα της μελέτης, τα οποία ανακοίνωσε την Τετάρτη ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, υπογραμμίζοντας για μια ακόμη φορά ότι ο τρόπος να νικήσουμε την πανδημία είναι τα εμβόλια. Όπως είπε: «Ο κορωνοϊός είναι εδώ και δεν θα φύγει» και τόνισε πως όσο περισσότεροι εμβολιαζόμαστε, τόσο συντομότερα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Την ίδια ώρα, διευκρίνισε ότι είναι μικρή η διαφορά της Ελλάδας στα ποσοστά εμβολιασμού, σε σύγκριση με τον μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μάλιστα, όπως είπε γίνεται συχνά σύγκριση με τις πρώτες χώρες, ενώ η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ κοντά σε αυτές. Τόνισε πως «πρέπει να εντείνουμε την προσπάθεια».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share