Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Βόμβα» Γιώργου Παυλάκη: «Δεν αποκλείεται το lockdown»

Τι λέει όμως η κυβέρνηση

21 Οκτωβρίου 2021 08:52
«Βόμβα» Γιώργου Παυλάκη: «Δεν αποκλείεται το lockdown»
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Η χώρα δεν θα ξανακλείσει έχει υποστηρίξει η κυβέρνηση, παρόλα αυτά ο καθηγητής Γιώργος Παυλάκης σε δηλώσεις που έκανε δεν απέκλεισε την ανάγκη νέων lockdown επισημαίνοντας ότι στο εξωτερικό ήδη λαμβάνονται μέτρα. Με τον ίδιο να είχε τονίσει στο παρελθόν ότι ο εμβολιασμός πρέπει να γίνει υποχρεωτικός για όλους.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ένα νέο lockdown», είπε χαρακτηριστικά ο Γ.Παυλάκης και πρόσθεσε ότι «τώρα η κοινωνία δείχνει να έχει συνηθίσει του 30-40 νεκρούς την ημέρα. Τι θα γίνει αν έχουμε 60 και 80 νεκρούς»;

Τι λέει όμως η κυβέρνηση

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε χθεσινή του συνέντευξη απέκλεισε το αυστηρό lockdown που ζήσαμε πέρσι, όμως δεν απέκλεισε τ' ότι θα υπάρξουν μέτρα τα οποία θα εφαρμοστούν ακόμα και στους εμβολιασμένους.

«Για τους εμβολιασμένους δεν θα υπάρξουν περιοριστικά μέτρα ή τουλάχιστον δεν θα έχουν τον χαρακτήρα των μέτρων που ζήσαμε ως τώρα. Όπως έχετε δει, ακόμη δεν έχουμε αποφασίσει να βγει η μάσκα από όλους τους χώρους, όπως γήπεδα, θέατρα, κινηματογράφους» επισήμανε και συνέχισε πως «η πανδημία δεν έχει τελειώσει, περιμένουμε ότι με τον χειμώνα θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων. Η επιθυμία μας είναι ξεκάθαρη ότι δεν κλείνουμε την κοινωνία»

Βόμβα Γιώργου Παυλάκη για lockdown

Επίσης, τόνισε ότι δεν είναι υπουργός που θα κρυφτεί πίσω από τους επιστήμονες. «Οι αποφάσεις στο τέλος της ημέρας έχουν την υπογραφή του υπουργού και της κυβέρνησης. Αν φθάσουμε σε ένα σημείο να μας εισηγηθούν διαφορετικά πράγματα από τη φιλοσοφία που ακολουθούμε, προφανώς τότε θα τα συζητήσουμε», είπε.

Κορωνοϊός: «Καμπανάκι» από Παυλάκη - «Πάμε να σώσουμε τα Χριστούγεννα»

O ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, δήλωσε πως δεν πρέπει να τίθεται θέμα διεξαγωγής παρελάσεων ή εορταστικών εκδηλώσεων, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως αυτό που προέχει είναι να «σωθούν» τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά.

Όπως ανέφερε ο γιατρός, κρίνεται επίφοβη η επανάληψη του περσινού χειμώνα στην Βόρεια Ελλάδα και ο κίνδυνος να σημειωθεί, όπως είπε, ένα νέο «τσουνάμι» κρουσμάτων διότι «η μισή κοινωνία δεν είναι εμβολιασμένη».

Επέκταση υποχρεωτικού εμβολιασμού

Για την επιβράδυνση στους εμβολιασμούς, επεσήμανε ότι έπρεπε να έχει επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε πολλές περισσότερες ομάδες πληθυσμού και πως η κυβέρνηση έπρεπε να στρατηγική, παίρνοντας παράδειγμα από άλλες χώρες όπως η Πορτογαλία.

Μάλιστα, ο γιατρός σήμανε συναγερμό για τους ηλικιωμένους και για τα άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες τονίζοντας πως δεν έχουμε δει ανάλογες με το εξωτερικό απώλειες σε αυτές τις ηλικίες: «Έχουν την ψευδαίσθηση ότι θα προστατευθούν από την κοινωνία. Εμείς χρωστάμε στον χάρο που δεν έχουμε θρηνήσει περισσότερα θύματα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Απαράδεκτη στάση ορισμένων ακόμα και των ειδικών που λένε βλέποντας και κάνοντας» ανέφερε για το ενδεχόμενο νέο κύμα έξαρσης του ιού στην χώρα. Ο κ. Παυλάκης προειδοποίησε ότι όταν το έρθει το νέο κύμα, θα είναι πια αργά.

Ωστόσο έστειλε μήνυμα ελπίδας λέγοντας πως αξιοποιώντας τα εμβόλια και τηρώντας τα μέτρα «μπορούμε να περάσουμε έναν καλύτερο χειμώνα από αυτόν». Τέλος, υπογράμμισε πως με 2-3 χιλιάδες κρούσματα ημερησίως στη χώρα μας, είναι απαράδεκτο να επαναπαυόμαστε.

Κορωνοϊός: Συναγερμό για τους ηλικιωμένους από τον Παυλάκη: «Πάμε να σώσουμε τα Χριστούγεννα»

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share