Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ζακ Κωστόπουλος: Ξεκίνησε η δίκη για τον θάνατό του - Απών ο κοσμηματοπώλης

Καθυστερήσεις και αιτήματα αλλαγής αίθουσας λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος

20 Οκτωβρίου 2021 11:21
Ζακ Κωστόπουλος: Ξεκίνησε η δίκη για τον θάνατό του - Απών ο κοσμηματοπώλης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη 20 Οκτωβρίου η δίκη για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου τον Σεπτέμβριο του 2018. Το παρών στο δικαστήριο έδωσαν πέντε εκ των κατηγορούμενων με τον έκτο, τον κοσμηματοπώλη, να εκπροσωπείται από τον συνήγορό του.

Καθυστερήσεις επί καθυστερήσεων

Το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν τεράστιο, καθώς αρκετοί είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο για να παρακολουθήσουν τη δίκη. Επίσης, οι μάρτυρες κατηγορίας ανέρχονται σε 41 άτομα.

δίκη ζακ κωστοπουλου

Σε αυτό το πλαίσιο, η πολιτική αγωγή κατέθεσε αίτημα για αλλαγή αίθουσας όπου θα εκδικαστεί η υπόθεση με το επιχείρημα ότι ο χώρος που διεξάγεται η διαδικασία έχει τη δυνατότητα να χωρέσει τους παράγοντες της δίκης μαζί με τους δημοσιογράφους και τους συγγενείς που επιθυμούν να παρακολουθήσουν.

Το ζήτημα έθεσε η πολιτική αγωγή, μέσω της Αννυς Παπαρούσου, η οποία υποστήριξε ότι πρόκειται για μια υπόθεση με κοινωνικό ενδιαφέρον. Το θέμα τέθηκε από την πρώτη στιγμή πριν καν την κλήρωση ενόρκων αφού η πρόεδρος της έδρας δεν επέτρεψε την είσοδο σε κανένα δημοσιογράφων. Στο αίτημα συναίνεσε και η υπεράσπιση ζητώντας να ληφθούν υπόψη σε κάθε περίπτωση οι υγειονομικοί κανόνες βάση των διατάξεων για τον κορονοϊό. Η υπεράσπιση επίσης υποστήριξε πως πρέπει να βρεθεί αίθουσα που διαθέτει τα κατάλληλα οπτικοακουστικά μέσα για την προβολή του υλικού που βρίσκεται στη δικογραφία.

δίκη ζακ κωστόπουλος κόσμος

Ωστόσο η έδρα αποφάσισε τελικά η υπόθεση να εκδικαστεί στην παρούσα αίθουσα με είσοδο μόλις 4 δημοσιογράφων για την κάλυψη της δίκης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share