Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Επίθεση με βιτριόλι: «Η Ιωάννα ζει από θαύμα – Περιμένει ποινή που θα τη βοηθήσει να αντιμετωπίσει τα δικά της ισόβια»

Όσα δήλωσε ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου

20 Οκτωβρίου 2021 10:16
Επίθεση με βιτριόλι: «Η Ιωάννα ζει από θαύμα – Περιμένει ποινή που θα τη βοηθήσει να αντιμετωπίσει τα δικά της ισόβια»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου περιμένει αύριο ή στην επόμενη δικάσιμο για την επίθεση με βιτριόλι «μια ποινή που θα μπορέσει να της επιτρέψει, με λιγότερο άγχος, να αντιμετωπίσει τα ισόβια τα δικά της» επισημαίνει ο δικηγόρος της, Νίκος Αλεξανδρής μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Αν όχι αύριο, στην επόμενη δικάσιμο, υποθέτω ότι θα τελειώσει αυτή η δίκη και θα επέλθει η κάθαρση για όλη αυτή την ιστορία» επισημαίνει.

«Δεν έχει μείνει σε κάποιον αμφιβολία ότι η Ιωάννα ζει από θαύμα. Θεωρώ ότι οποιαδήποτε άλλη απόφαση πλην της απόπειρας ανθρωποκτονίας θα είναι άδικη. Ευελπιστώ ότι το δικαστήριο θα επιβάλλει την ποινή που αρμόζει στην δράστιδα, κυρίως διότι έτσι θα δημιουργηθεί νομολογία» δήλωσε ο κ. Αλεξανδρής. «Στη μοναδική τέτοια περίπτωση στη Βρετανία το δικαστήριο αποφάσισε ότι επρόκειτο για απόπειρα ανθρωποκτονίας» σημείωσε. «Με την απόφαση αυτή που θα βγει θα πρέπει να αποφευχθούν τυχόν μιμητές. Ελπίζω ότι θα αντιμετωπιστεί στη σωστή της διάσταση» τόνισε ο δικηγόρος και εξήγησε ότι σε 4 ή 6 χρόνια η δράστις θα είναι ελεύθερη βάσει του ισχύοντος νομικού πλαισίου είτε η κατηγορούμενη καταδικαστεί για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη είτε για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

ιωάννα επίθεση με βιτριόλι

«Η Ιωάννα γνωρίζει κυριολεκτικά ότι ζει από θαύμα. Περιμένει μια ποινή που θα μπορέσει να της επιτρέψει, με λιγότερο άγχος, να αντιμετωπίσει τα ισόβια τα δικά της» κατέληξε ο Νίκος Αλεξανδρής.

«Μου γύρισαν τα μάτια και το ‘κανα» έλεγε η κατηγορούμενη

Υπερόπτη, ψυχρή και χειριστική χαρακτήρισε την καθ’ ομολογίαν δράστιδα της επίθεσης με βιτριόλι, Έφη, μία πρώην συγκρατούμενή της. Μάλιστα, η συγκρατούμενή της υποστηρίζει ότι η 36χρονη Έφη καμάρωνε μπροστά στις υπόλοιπες έγκλειστες ότι έκανε κάτι που καμία άλλη δεν έχει κάνει και προσπαθούσε να δικαιολογήσει την πράξη της λέγοντας: «Ε, μου γύρισαν τα μάτια, μου γύρισε το κεφάλι και το ‘κανα!».

Σύμφωνα με την συγκρατούμενη της που μίλησε στην εφημερίδα Espresso η 36χρονη δεν είχε συμπεριφορά «ενός ανθρώπου που έχει κατανοήσει την πράξη του, πού βρισκόταν, τι συνέβαινε, για ποιον λόγο ήταν εκεί. Δεν ήταν απομονωμένη, κλεισμένη στον εαυτό της, ήταν κοινωνική. […] Η Έφη έβαφε τα μαλλιά της, έφτιαχνε τα νύχια της, δεν ήταν ποτέ απεριποίητη. Η συμπεριφορά της ήταν ενοχλητική. Εγώ δεν θεωρώ ότι το συγκεκριμένο άτομο έχει συνειδητοποιήσει τι έχει κάνει κι αν το έχει κάνει, το κρύβει πολύ καλά».

«Τη ρωταγάνε “ρε κορίτσι μου γιατί το έκανες αυτό;”. Δεν μίλαγε. Στην αρχή δεν μίλαγε καθόλου, κι επειδή μίλαγα και με τις κοπέλες στον Κορυδαλλό, γιατί κατεβαίναμε για μεταγωγές και από τη Θήβα, ήταν αυτές οι ερωτήσεις που της έκαναν. Δεν έλεγε ότι το είχε μετανιώσει. Το μόνο που έλεγε ήταν “Ε, μου γύρισαν τα μάτια, μου γύρισε το κεφάλι, το κάνα”. Αυτό. “Έγινε…”. Μόνο αυτό έλεγε» θυμάται η συγκρατούμενη της. «Τη λέγαμε «βιτριόλι» και δεν θα σταματήσει αυτό. Η πράξη σου σε ακολουθεί. Ποτέ δεν θα ακούσεις το όνομα, είναι το αδίκημα που βρίσκεται εκεί. Μπροστά της όμως κανένας δεν θα τολμούσε να το πει αυτό» προσθέτει.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share