Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

«Μπλόκο» από τον Άρειο Πάγο στην αποφυλάκιση Πατέλη

Εξετάζει την αναίρεση της απόφασης ο Εισαγγελέας

19 Οκτωβρίου 2021 14:20
«Μπλόκο» από τον Άρειο Πάγο στην αποφυλάκιση Πατέλη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αποφυλάκιση Πατέλη: Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλίωτας ζήτησε μόλις καθαρογραφεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών Αθηνών, με την οποία αποφυλακίστηκε ο Γεώργιος Πατέλης, πυρηνάρχης της Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, να του διαβιβαστεί προκειμένου να εξετάσει ένα χωρεί αναίρεση.

Ο Γιώργος Πατέλης είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και δύο μηνών για τη συμμετοχή του στη δολοφονία του Παύλου Φύσα τον Σεπτέμβριο του 2013. Το Πενταμέλες Εφετείο Αναστολών Αθηνών αποφάνθηκε ότι πρέπει να αποφυλακιστεί για λόγους υγείας που αντιμετωπίζει το παιδί του.

Συγκεκριμένα, το Εφετείο κατά πλειοψηφία έκρινε ότι ο Γιώργος Πατέλης πληροί τις προϋποθέσεις για χορήγηση αναστολής της ποινής του έως την εκδίκαση της υπόθεσής του. Το πενταμελές εφετείο με την απόφαση του έκρινε χθες ότι πρέπει να αποφυλακιστεί ο Γιώργος Πατέλης για λόγους υγείας που αντιμετωπίζει το παιδί του.

Χρυσή Αυγή: Αποφυλακίζεται ο Μιχάλης Αρβανίτης - Μένουν μέσα Ηλιόπουλος και Μίχος

Εξελίξεις υπάρχουν σχετικά με τα μέλη της Χρυσής Αυγής, με τον Μιχάλη Αρβανίτη να αποφυλακίζεται με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών.

Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, συνελήφθη το καλοκαίρι, καθώς παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχε επιβάλει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, μετά την καταδίκη του σε κάθειρξη πέντε ετών για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση.

Το δικαστήριο του επέβαλε τώρα τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μία φορά τον μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα.

Την ίδια στιγμή, απορρίφθηκαν, κατά πλειοψηφία οι αιτήσεις αποφυλάκισης που είχαν καταθέσει οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Νίκος Μίχος, οι οποίοι από τον περασμένο Οκτώβριο εκτίουν τις ποινές που, πρωτοδίκως, τους επιβλήθηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Στον Παναγιώτη Ηλιόπουλο, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έχει επιβάλλει κάθειρξη επτά ετών, ενώ στον Νίκο Μίχο κάθειρξη έξι ετών (κατά συγχώνευση) με την αναγνώριση του ελαφρυντικού της έμπρακτης μεταμέλειας.

Ανάλογη αίτηση του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση αναβλήθηκε προκειμένου να προσέλθει και να καταθέσει στο Δικαστήριο ο πατέρας του.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share