Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2021

Εφιαλτική πρόβλεψη Δημοσθένη Σαρηγιάννη: «5.000 κρούσματα την ημέρα μέσα στο Νοέμβριο!» (Video)

«Πρέπει να δράσουμε όπως μπορούμε...»

19 Οκτωβρίου 2021 11:16
Εφιαλτική πρόβλεψη Δημοσθένη Σαρηγιάννη: «5.000 κρούσματα την ημέρα μέσα στο Νοέμβριο!» (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Εφιαλτική πρόβλεψη έκανε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης για «5.000 κρούσματα την ημέρα μέσα στο Νοέμβριο!». Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως πρέπει και οι νέοι να εμβολιαστούν γρήγορα. Παράλληλα, ο Γιάννης Ιωαννίδης, καθηγητής Παθολογίας και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Stanford, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Επεσήμανε, επίσης, πως και οι γονείς πρέπει να πάνε τα παιδιά τους να εμβολιαστούν. «Ακόμα η πανδημία κινείται. Πρέπει να δράσουμε όπως μπορούμε», ξεκαθάρισε, ενώ ανέφερε ότι αναμένεται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων, με τα μέτρα που ισχύουν τώρα.

«Μέσα στο Νοέμβριο θα φτάσουμε 5.000 κρούσματα την ημέρα, αν δεν πάρουμε νέα μέτρα», τόνισε ο καθηγητής. Ωστόσο, εκτίμησε ότι τα νούμερα αυτά δεν θα ισχύσουν, γιατί στο ενδιάμεσο θα ληφθούν μέτρα.

Στην περίπτωση, όμως, που αυξηθούν τόσο πολύ τα κρούσματα κορωνοϊού θα δούμε μεγαλύτερη πίεση στις ΜΕΘ και περισσότερους θανάτους, γι’ αυτό «πρέπει να το προλάβουμε». Ο καθηγητής είπε πως από 25 Οκτωβρίου θα αρχίσουμε να βλέπουμε μια αυξητική πορεία.

Τέλος, πρότεινε να αυξηθούν τα τεστ που διενεργούνται από τον ΕΟΔΥ, έτσι ώστε να μπορούν να σταματούν νωρίτερα τις στίες διασποράς του ιού.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share