Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Καρπάθου: Τι λένε οι σεισμολόγοι (Video)

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τη μεγάλη δόνηση

19 Οκτωβρίου 2021 10:56
Σεισμός 6,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Καρπάθου: Τι λένε οι σεισμολόγοι (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Καρπάθου: Καθησυχαστικοί εμφανίστηκαν οι σεισμολόγοι στις δηλώσεις τους στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» αναφορικά με τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στα ανοικτά της Καρπάθου λίγο μετά τις 8:30 το πρωί.

Ο Ευθύμης Λέκκας διευκρίνισε ότι, το επίκεντρο του σεισμού «δεν είναι μέσα στο ελληνικό τόξο, αλλά νότια του ελληνικού τόξου», στις πλάκες της Αφρικής. «Είναι σεισμός 6,1 δεν υπάρχει προειδοποίηση για τσουνάμι και πρόκειται για το αφρικανικό ρήγμα».

Ο Άκης Τσελέντης από την πλευρά του, ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει καμία ανησυχία». Άλλωστε, εξήγησε πως η δόνηση «έγινε στη θάλασσα, απλώς έγινε αισθητός στην Κρήτη λόγω εγγύτητας».

«Είναι αρκετά μακριά και λόγω και του μεγάλου βάθους μπορώ να είμαι πολύ καθησυχαστικός. Είναι σεισμός βάθους, δεν είναι σεισμός που θα δημιουργήσει προβλήματα. Θα δούμε πώς εξελίσσεται, το μέγεθος ακούγεται ανησυχητικό αλλά δεν είναι ανησυχητικός είναι ευεργετικός και φεύγει μαζί του μια τεράστια ενέργεια από το εσωτερικό του πλανήτη», δήλωσε ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Χουλιάρας μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Δεν περιμένουμε να επηρεάσει αλλά ρήγματα γιατί είναι πολύ μακριά από τα άλλα ρήγματα που έχουν ενεργοποιηθεί εκεί. Να προσέξουμε τους σεισμούς που είναι κοντά στην Κρήτη, αυτός ο σεισμός δεν συνδέεται» είπε στη συνέχεια.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share