Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (19/10)

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας!

19 Οκτωβρίου 2021 07:37
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (19/10)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Οι κεντρικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για σήμερα Τρίτη 19/10! Tο Athensmagazine.gr σας φέρνει καθημερινά στο φως τα θέματα της ειδησεογραφίας, όπως αναδεικνύονται στον Ελληνικό Τύπο από την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στο OPEN. Παράλληλα, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρξουν στην Αθήνα σήμερα Τρίτη (19/10), καθώς θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης - παραλαβής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «ΠΕΚΙΝΟ 2022» στο Παναθηναϊκό Στάδιο

Καιρός σήμερα 19/10: Νέες καταιγίδες! Σε ποιες περιοχές θα βρέξει - «Καμπανάκι» Αρναούτογλου, Καλλιάνου και Μαρουσάκη

Καιρός σήμερα 19/10: Άστατος αναμένεται και σήμερα ο καιρός σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ καμπανάκι κρούουν οι Σάκης Αρναούτογλου, Γιάννης Καλλιάνος και Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Παράλληλα, τα Μερομήνια μπορεί πολλά να μην τα πιστεύουν, αλλά είναι επίσης ένας τρόπος... υπολογισμού του καιρού, καθώς έχουν πέσει αρκετές φορές μέσα, ενώ για φέτος προβλέπουν ένα «βαρύ» χειμώνα

Σάκης Αρναούτογλου: Έρχονται καταιγίδες το Σάββατο - «Παρέλαση» χαμηλών βαρομετρικών στην Ευρώπη

Ο Σάκης Αρναούτογλου προανήγγειλε νέα αλλαγή του καιρού το Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα, ενώ προειδοποίησε για ισχυρά φαινόμενα στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη με ισχυρούς ανέμους.

Στη πρόγνωση του καιρού της ΕΡΤ 3, ο Σάκης Αρναούτογλου ανέλυσε την εξέλιξη του καιρού για τις επόμενες ημέρες και αναφέρθηκε σε νέες καταιγίδες που θα χτυπήσουν τη χώρα από το Σάββατο (23/10).

Οι δυνατές βροχές αναμένεται να ξεκινήσουν από τη δυτική Ελλάδα, η οποία έχει ήδη δεχτεί μεγάλα ύψη βροχής τις προηγούμενες ημέρες, οπότε και χρειάζεται προσοχή. Η πιθανότητα για βροχές στην Αττική είναι μικρότερη, ωστόσο ο Σάκης Αρναούτογλου σημείωσε πως πιο ακριβή εικόνα για την πορεία του καιρού θα υπάρξει τα επόμενα 24 ώρα.

Λόγω των νοτιάδων, ωστόσο, η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει πτώση, με την υγρασία να είναι σε υψηλά επίπεδα.

Προσοχή σε κεντρική και βόρεια Ευρώπη

Για την Τετάρτη και την Πέμπτη ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποίησε για άσχημο καιρό στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη, κάνοντας λόγω για «παρέλαση χαμηλών βαρομετρικών».

Μάλιστα με ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει: «Φίλες και φίλοι από την κεντρική και τη Βόρεια Ευρώπη προσοχή!

Από την ερχόμενη Τετάρτη το βράδυ πρώτα σε Μεγάλη Βρετανία και Ιρλανδία και μέχρι την Παρασκευή σε πολλές περιοχές της κεντρικής και κυρίως της Βόρειας Ευρώπης προβλέπεται σοβαρή επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους, οι ριπές των οποίων δεν αποκλείεται να φτάσουν τα 80 με 90 χιλιόμετρα την ώρα (10 μποφόρ) οπότε και δεν αποκλείεται να υπάρξουν καθυστερήσεις σε αεροπορικές συνδέσεις!

Σε τέτοιες ταχύτητες ανέμου, μεγαλύτερα κλαδιά δέντρων μπορούν να σπάσουν ενώ ιδιαίτερα αποδυναμωμένα δέντρα μπορεί και να πέσουν».

Βροχερή η Τρίτη - Η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου

Τοπικές βροχοπτώσεις, ασθενούς έως μέτριας έντασης, θα σημειωθούν σήμερα Τρίτη σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Ειδικότερα, βροχές αναμένονται στη νότια Χαλκιδική, τη Θεσσαλία, σε περιοχές της Ηπείρου και της Στερεάς Ελλάδας, της Εύβοιας και των Σποράδων, την Πελοπόννησο, τα Επτάνησα και τη βόρεια Κρήτη.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που θα πυκνώσουν και υπάρχει η πιθανότητα για ασθενείς βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 – 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα φτάσουν έως 6 μποφόρ.

Ελαφρώς καλύτερος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, στην οποία αναμένονται νεφώσεις και διαστήματα με ανοίγματα στον ουρανό. Η θερμοκρασία από 11 – 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στον Θερμαϊκό θα πνέουν βοριάδες από 4 – 5 μποφόρ.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ήπιος ο καιρός με λίγες βροχές σήμερα

Με ήπιες καιρικές συνθήκες και βοριάδες στο Αιγαίο θα κυλήσει η σημερινή ημέρα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα Τρίτη 19 Οκτωβρίου:

Άστατος αναμένεται και σήμερα ο καιρός σε αρκετές περιοχές της χώρας, καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ προβλέπονται μέχρι το απόγευμα τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη.

Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Η ορατότητα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 2 με 4, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα δυτικά και βόρεια. Από το απόγευμα γενικά αίθριος.
  • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών βροχών μέχρι το μεσημέρι.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι, με ασθενείς τοπικές βροχές στη Μακεδονία.
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 στα ανατολικά τοπικά έως 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι τις απογευματινές ώρες με τοπικές βροχες στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο και μεμονωμένες καταιγίδες ανοιχτά στο Ιόνιο. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και ενδέχεται να σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.
  • Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ και βαθμιαία ασθενείς.
  • Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, με τοπικές βροχές στα βόρεια μέχρι το απόγευμα, κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά.
  • Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά και νότια 5 έως 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν ασθενείς βροχές μέχρι το μεσημέρι.
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Λίγες παροδικές νεφώσεις.
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share