Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Έρχονται οι «μωβ» περιοχές με υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού -Τι θα ισχύει

Ποιο θα είναι το καθεστώς των «μωβ» περιοχών;

18 Οκτωβρίου 2021 08:56
Κορωνοϊός: Έρχονται οι «μωβ» περιοχές με υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού -Τι θα ισχύει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κορωνοϊός: Το καθεστώς των «μωβ» περιοχών αναμένεται να εισηγηθεί η επιτροπή των ειδικών μέσα στην εβδομάδα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, οι ειδικοί επεξεργάζονται την εφαρμογή ενός εναλλακτικού μέτρου στις πολύ επιβαρυμένες περιοχές, δεδομένης της απόφασης να μην υπάρχουν πλέον μέτρα όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας στις «κόκκινες» περιοχές.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, κάποια από τα μέτρα που εκτιμάται πως θα ισχύουν στις «μωβ» περιοχές, είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού αλλά και η διπλή μάσκα στα ΜΜΜ.

Οι νέες ελευθερίες για τους εμβολιασμένους - Αυτά είναι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν

Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να συζητηθούν την Τρίτη στην επιτροπή των ειδικών ώστε τελικά να αποφασιστεί αν θα προχωρήσει το μοντέλο των «μωβ» περιοχών.

«Εμβολιαστείτε και προσέχετε!»

Ένας 28χρονος, που δεν είχε εμβολιαστεί, κατέληξε από επιπλοκές του κορωνοϊού στην Κομοτηνή, όπως αναφέρει στην ανάρτησή της στο Facebook η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Αυτός ήταν ο τρίτος θάνατος ανεμβολίαστου νέου, κάτω των 30 ετών, κατά την τελευταία εβδομάδα, όπως αναφέρει. Είχε προηγηθεί, ο θάνατος ανεμβολίαστου νεαρού στα Τρίκαλα, και λίγες ώρες αργότερα η απώλεια του 28χρονου από την Κομοτηνή.

«Χάσαμε 28χρονο από κορονοϊό στην Κομοτηνή. Είναι ο τρίτος εικοσάχρονος που χάνουμε αυτή τη βδομάδα. Κάνω έκκληση σας παρακαλώ! Εμβολιαστείτε και προσέχετε!», αναφέρει η ίδια.

«Καταλαβαίνω ότι πολλοί φοβάστε και έχετε απορίες», λέει και συνεχίζει: «Επικοινωνήστε μαζί μας, με γιατρούς και το υπουργείο, θα απαντήσουμε στις απορίες σας και θα συζητήσουμε τους προβληματισμούς σας. Θα δώσω σύντομα μια αποκλειστική τηλεφωνική γραμμή και ψηφιακό τρόπο επικοινωνίας μαζί μας, είμαστε εδώ για σας», καταλήγει.



 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share