Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Επίθεση με βιτριόλι: Φρίκη για την Έφη - Ετοίμαζε επίθεση και στον 40χρονο Νώντα

Η δράση της δεν περιοριζόταν στη μοιραία μέρα

17 Οκτωβρίου 2021 09:57
Επίθεση με βιτριόλι: Φρίκη για την Έφη - Ετοίμαζε επίθεση και στον 40χρονο Νώντα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ολοένα και πιο φρικτές είναι οι αποκαλύψεις, που γίνονται σχετικά με την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, καθώς φαίνεται πως η δράση της Έφης ήταν πολύ πιο σκληρή και «αρρωστημένη» σε σύγκριση με τη μοιραία εκείνη ημέρα.

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε σχετικά ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, και ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, αποκαλύπτοντας πολλές πτυχές, τη στιγμή που ξεσκεπάζεται κάθε ψέμα της καθ' ομολογίαν δράστιδος.

Οι νέες λεπτομέρειες για την επίθεση

«Υπήρχαν πολλές αντιφάσεις. Από τη μία πλευρά η κατηγορούμενη έχει ζητήσει συγνώμη, από την άλλη προσπάθησε να αιτιολογήσει και τις πράξεις της. Λέει ότι την ενέπαιζαν η Ιωάννα και ο 40χρονος, χωρίς να προέκυψε από την παρακολούθηση που ομολόγησε ότι έκανε και στους δύο. Υποστήριξε ότι την προηγούμενη ημέρα δεν προχώρησε στην επίθεση γιατί το μετάνιωσε, αλλά είναι βέβαιο ότι δεν το έκανε γιατί δεν πρόλαβε εκείνη την ημέρα. Την επόμενη μέρα ζήτησε άδεια, ώστε να έχει τα χρονικά περιθώρια να πάει νωρίς. Η βασική αντίφαση είναι η αναζήτηση που έκανε για τρόπους δολοφονίας μετά την επίθεση», τόνισε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

«Το βιτριόλι το είχε προμηθευτεί μήνες πριν την εκτέλεση του σχεδίου. Υπάρχει περίπτωση να είχε προσπαθήσει και άλλες φορές. Όλα έγιναν στην εντέλεια. Βρέθηκε στο σωστό σημείο, περίμενε εκεί γνωρίζοντας με ακρίβεια λεπτού πότε θα έρθει η Ιωάννα. Είχε μελετήσει τα πάντα. Όταν υπάρχει η παραμικρή δυνατότητα να πάει κάτι στραβά, τότε εγκαταλείπεις και πας για την επόμενη φορά. Ο ισχυρισμός ότι το επιχείρησε την προηγούμενη μέρα αλλά τελευταία στιγμή έκανε πίσω, ίσως οφείλεται στο ότι φοβήθηκε μήπως κάτι πάει στραβά και βρεθεί εκτεθειμένη. Θεωρώ απίθανο να μην είχε ξαναπροσπαθήσει», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Μαρακάκης.

«Δεν αποτυπώθηκε αυτό, να έχει ξαναπροσπαθήσει, γιατί η αστυνομία θα πρέπει να ψάξει τις κάμερες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλά έχει σημασία που αναζήτησε φονικά δηλητήρια μετά την επίθεση. Υποστήριξε ότι το έκανε γιατί ήθελε να αυτοκτονήσει. Όταν θες να αυτοκτονήσεις για ποιο λόγο να σε νοιάζει αν είναι ανιχνεύσιμα τα δηλητήρια; Είναι προφανές για την αστυνομία ότι θα προχωρούσε σε δεύτερη επίθεση, σε δεύτερο άτομο, το οποίο πιθανότατα θα ήταν ο 40χρονος», εξήγησε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

«Ήταν μια φροντισμένη, κομμένη και ραμμένη σωστά απολογία. Θα μπορούσε η κατηγορούμενη να λέει συγγνώμη από την αρχή. Το δικαστήριο δεν την είδε συντετριμμένη, ήταν άκαμπτη στην απόφασή της ακόμα και αν είπε συγγνώμη. Δε τέθηκε ζήτημα να έγινε η πράξη εν βρασμώ ψυχής. Για τους δύο μάρτυρες που δεν κλήθηκαν, κρίθηκε από το δικαστήριο ότι αν τους έφερναν όψιμα θα δημιουργούνταν αναιρετικοί λόγοι για την απόφαση», σημείωσε ο κ. Μαρακάκης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share