Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Καιρός σήμερα 17/10: Ο «Μπάλλος» έφυγε, οι βροχές συνεχίζονται - Τι λένε Καλλιάνος και Μαρουσάκης

Χρειάζεται ακόμη προσοχή μετά τη «βίαιη» επέλαση

17 Οκτωβρίου 2021 07:10
Καιρός σήμερα 17/10: Ο «Μπάλλος» έφυγε, οι βροχές συνεχίζονται - Τι λένε Καλλιάνος και Μαρουσάκης
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Καιρός σήμερα: Ο «Μπάλλος» ολοκλήρωσε την, καταστροφική κατά τόπους, πορεία του στην χώρα μας, αλλά τα έντονα φαινόμενα δε θα λείψουν και την Κυριακή (17/10) σε ορισμένα σημεία, σε ένα μουντό σκηνικό.

Σχετικά βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Κυριακή, με παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα ηπειρωτικά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι ασθενείς και στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα βόρεια βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Εύβοια, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Η προειδοποίηση Καλλιάνου και Μαρουσάκη

Παρελθόν θα αποτελέσει από την χώρα μας η κακοκαιρία Μπάλλος σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA, Γιάννη Καλλιάνο. Ωστόσο λίγα και τοπικά φαινόμενα κακοκαιρίας θα λάβουν χώρα και την Κυριακή.

Καλύτερες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν αύριο κεντροανατολική Θεσσαλία, Δυτική Θράκη και Καστελόριζο.

Σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας αναμένονται ασθενούς έως μέτριας εντάσης βροχοπτώσεις και νεφώσεις.

Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν βοριάδες 3-4 μποφόρ, ενώ βοριάδες θα επικρατήσουν και στο Αιγαίο 4-5 μποφόρο.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, ενώ ίσως βρέξει τοπικά και για λίγη ώρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Μικρές ειναι οι πιθανότητες να βρέξει και στην Θεσσαλονίκη, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Παράλληλα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει πως με ήπιο καιρό αναμένεται να κυλήσει η σημερινή μέρα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share