Δευτέρα, 23 Μαΐου 2022

Κακοκαιρία Μπάλλος: Σε έκτακτη ανάγκη το αεροδρόμιο «Μακεδονία» - Κινδυνεύει να πλημμυρίσει

Δύσκολη η κατάσταση...

16 Οκτωβρίου 2021 13:41
Κακοκαιρία Μπάλλος: Σε έκτακτη ανάγκη το αεροδρόμιο «Μακεδονία» - Κινδυνεύει να πλημμυρίσει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την αγανάκτησή του εξέφρασε ο δήμαρχος Θέρμης Θ. Παπαδόπουλος για τις καθυστερήσεις από πλευράς πολιτείας για τη διευθέτηση του ποταμού Ανθεμούντα που διατρέχει δύο νομούς -Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής- και ουσιαστικά καταλήγει στον Θερμαϊκό Κόλπο, δίπλα από το αεροδρόμιο Μακεδονία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανθεμούντας υπερχείλισε το βράδυ της Παρασκευής (15/10) λόγω της κακοκαιρίας "Μπάλλος", με αποτέλεσμα να σκεπαστεί από τόνους λάσπης και φερτών υλικών.

Σύμφωνα με το Voria.gr, ο δήμαρχος Θέρμης χτύπησε για μια ακόμη φορά "καμπανάκι" κινδύνου προς το υπουργείο Υποδομών, λέγοντας ότι, αν δεν γίνουν έγκαιρα οι μελέτες για να ξεκινήσουν έργα διευθέτησης της κοίτης του ποταμού, είναι πιθανόν σε μια μεγαλύτερη κακοκαιρία να πλημμυρίσει το αεροδρόμιο, καθώς, όπως ανέφερε, μετά τη γέφυρα στην επαρχιακή οδό, υπάρχει μια μικρότερη προς το αεροδρόμιο και μετά δεν υπάρχει τίποτα ώστε να συγκρατήσει το νερό σε περίπτωση μεγαλύτερης κακοκαιρίας.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως είπε, ότι το ποτάμι παρέσυρε μέχρι και κολόνες της ΔΕΗ από το υπό κατασκευή έργο στη Γαλάτιστα, με αποτέλεσμα να φρακάρουν όταν έφτασαν στο ύψος της γέφυρας όπου τελικά υπερχείλισε.

Για το αν είχαν γίνει ενέργειες ώστε να αποφευχθεί η πλημμύρα, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε: «Δεν είναι ευθύνη του δήμου, αλλά της Περιφέρειας, για αυτό το συγκεκριμένο ποτάμι έχουν γίνει γέφυρες με προδιαγραφές πλημμυρικής ζωής 50 ετών. Ας ξυπνήσουν επιτέλους στο υπουργείο να προχωρήσουν γρήγορα τις μελέτες για τη διευθέτηση γιατί το επόμενο φαινόμενο θα είναι στο αεροδρόμιο. Αν περνούσε το νερό από αυτή τη γέφυρα και έφτανε στην επόμενη, που είναι πιο χαμηλή, θα πλημμύριζε το αεροδρόμιο, και αυτό θα είναι ντροπή για μια χώρα».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share