Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Επίθεση με βιτριόλι: Η πράξη της Έφης στο δικαστήριο που ενόχλησε πιο πολύ και από τα ψέματα

Η δειλία της κρύφτηκε πίσω από μια λέξη

16 Οκτωβρίου 2021 11:49
Επίθεση με βιτριόλι: Η πράξη της Έφης στο δικαστήριο που ενόχλησε πιο πολύ και από τα ψέματα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η επίθεση με βιτριόλι φτάνει στο τέλος της εκδίκασής της ως υπόθεση, με την 36χρονη Έφη επί της ουσίας να μη δίνει απαντήσεις, ως προς το γιατί επιτέθηκε στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, η οποία ενοχλήθηκε από μια πράξη περισσότερο και από τα ψέματα, που είπε.

«Ήθελα να πονέσει η Ιωάννα, όπως πόνεσε και εμένα η ψυχή μου». Αυτή ήταν η εξήγηση που έδωσε στον εισαγγελέα η 36χρονη όταν τη ρώτησε για ποιο λόγο περιέλουσε με βιτριόλι την Ιωάννα, καταστρέφοντας για πάντα το πρόσωπό της.

Οι αντιφάσεις της Έφης και η ψεύτικη συγγνώμη

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Απόστολος Λύτρας.

«Τι θα μπορούσε να πει η Ιωάννα με αυτή την απάθεια της κατηγορούμενης; Ο τόνος της φωνής της κατά την απολογία της δεν είχε κανένα συναίσθημα, έδινε την αίσθηση ότι είχε αποστηθίσει ένα κείμενο. Όταν δέχτηκε συγκεκριμένες ερωτήσεις, δεν μπορούσε να απαντήσει. Έπεσε σε πολλές αντιφάσεις, είπε πολλά ψέματα που διαπίστωσαν οι δικαστές. Ανέφερε ότι παρακολουθούσε και τον 40χρονο, ενώ ξέρουμε ότι GPS είχε βάλει μόνο στο αυτοκίνητο της Ιωάννας. Είπε ψέματα για το πώς προμηθεύτηκε το βιτριόλι, ότι της το έδωσε ένας Πακιστανός. Προσπάθησε να βγάλει λάθος και το γείτονα της Ιωάννας που την είχε δει, ότι δεν έγινε ποτέ αυτό το περιστατικό. Όταν τη ρώτησαν γιατί έκανε μετά την επίθεση αναζητήσεις για δηλητήρια που δεν ανιχνεύονται, είπε ότι ήθελε να αυτοκτονήσει», σημείωσε ο κ. Λύτρας.

«Είναι δεδομένο από όλη τη δικογραφία ότι υπήρχε σχεδιασμός, που τον βλέπουμε σε συμβόλαια θανάτου. Είχε κάνει πρόβα στο να πάει στην εργασία της Ιωάννας, δεν την πέτυχε, και πήγε τελικά την επόμενη μέρα. Είχε μεταμφιεστεί. Η κατηγορούμενη γνώριζε πολύ καλά ότι το βιτριόλι σκοτώνει. Πήγε να τη σκοτώσει. Και ο ιδιοκτήτης της εταιρίας που δούλευε η Ιωάννα κατέθεσε ότι μόνο στο πάτωμα στο σημείο της επίθεσης υπήρχε σχεδόν ένα λίτρο βιτριόλι», συνέχισε.

«Η προσπάθεια που κάνει η υπεράσπιση θα πέσει στο κενό. Είναι μια ποσότητα που τη συναντάμε πρώτη φορά παγκοσμίως. Το ότι, όπως είπε, είδε σε ντοκιμαντέρ για την επίθεση με βιτριόλι, από τη σειρά “Γυναίκες – δολοφόνοι”, είναι ένα ακόμη στοιχείο. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι σκοπός της ήταν να σκοτώσει», τόνισε ο ίδιος.

«Η Ιωάννα τις απαντήσεις σε σχέση με το γιατί πήγε να τη σκοτώσει δεν τις πήρε. Και η κατηγορούμενη και ο 40χρονος ανέφεραν ότι είχαν μια ελεύθερη σχέση και είχαν βρεθεί 2-3 φορές. Η εμφάνιση κάποιου στα social media δημιουργεί έχθρα, ζήλια, κακία. Στο πετσί της κατηγορούμενης είναι η βία», σημείωσε ακόμη ο κ. Λύτρας.

Την ίδια ώρα, πρώην συγκρατούμενη της 36χρονης μιλώντας στην εκπομπή Live News ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «Δεν έχει συνειδητοποιήσει τι έχει κάνει. Προσέχει πάρα πολύ την εμφάνισή της. Το φίδι είναι πιο ζεστό από εκείνη. Δεν βγαίνει στο προαύλιο γιατί τη βρίζουν».

Η δίκη συνεχίζεται την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, με την αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share