Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2021

Γιώργος Πατούλης: «Η Αττική άντεξε, ο οδηγός του λεωφορείου έπρεπε να σταματήσει»

Η γνώμη του Περιφερειάρχη μετά την επέλαση του «Μπάλλου»

16 Οκτωβρίου 2021 11:08
Γιώργος Πατούλης: «Η Αττική άντεξε, ο οδηγός του λεωφορείου έπρεπε να σταματήσει»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για την πλημμύρα στην Αττική φταίνε ο καιρός και... ο οδηγός του λεωφορείου, σύμφωνα με τον Γιώργο Πατούλη, με τον Περιφερειάρχη να αναφέρεται στην κακοκαιρία «Μπάλλος», αν και γίναμε για το θέμα του οχήματος στη λίμνη πρώτο θέμα διεθνώς.

Ο ίδιος επεσήμανε, ότι το Λεκανοπέδιο άντεξε, ενώ έκανε λόγο και για αντιπλημμυρικά έργα δεκαετιών που δεν έχουν γίνει.

Η τοποθέτηση του Γιώργου Πατούλη για τον «Μπάλλο» και τις καταστροφές στην Αττική

«Η Αττική άντεξε. Δεν είδαμε τις εικόνες του παρελθόντος παρά το ότι είχαμε ακραία φαινόμενα. Με τις πυρκαγιές του καλοκαιριού υπήρχαν προβλήματα, έχουν δημιουργήσει αδυναμία απορρόφησης του νερού. Και ο Κηφισός κράτησε», σημείωσε ο κ. Πατούλης.

«Πώς ένα λεωφορείο δε σταμάτησε και πήγε να περάσει βλέποντας μια λίμνη μπροστά του; Όταν δίνουμε οδηγίες για το φαινόμενο που έρχεται, πρέπει όλοι να έχουμε και μια ατομική ευθύνη», ανέφερε σχετικά με το περιστατικό με το λεωφορείο στη γέφυρα στη λεωφόρο Ποσειδώνος.

«Υπάρχουν αντιπλημμυρικά δεκαετιών που δεν έχουν γίνει, δεν μπορούν να γίνουν μέσα σε δύο χρόνια. Υπήρχαν και οι πυρκαγιές, προφανώς χρειάζονται και άλλα αντιπλημμυρικά έργα. Η Αττική όμως άντεξε. Δεν είχε μεγάλες εντάσεις ή τεράστια προβλήματα», τόνισε ο ίδιος.

«Η θωράκιση της Αττικής δεν είναι ζήτημα μόνο μιας περιφέρειας. Είναι ένα συνολικότερο ζήτημα. Η περιφέρεια κινείται με συγκεκριμένο προϋπολογισμό. Σε ό,τι αφορά στα ρέματα της δικής μας αρμοδιότητας, ο καθαρισμός είχε γίνει, είδαμε αντανακλαστικά, δεν είδαμε πλημμυρισμένες συνοικίες με τεράστια προβλήματα. Κάναμε αυτό που έπρεπε. Αν ο Κολωνός πλημμύρισε δε θα λογοδοτήσουμε όλοι επειδή ο δήμος δεν είχε καθαρίσει το φρεάτιο», εξήγησε κλείνοντας ο κ. Πατούλης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share