Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021

Δακτύλιος: Έρχεται για την αποσυμφόρηση - Ποιοι μπαίνουν ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας

Τι θα ισχύσει από 25 Οκτωβρίου;

16 Οκτωβρίου 2021 08:23
Δακτύλιος: Έρχεται για την αποσυμφόρηση - Ποιοι μπαίνουν ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ο Δακτύλιος φαίνεται πως... μας έχει λείψει, αν κρίνουμε από την κίνηση που υπάρχει εσχάτως στους δρόμους, με την 25η Οκτωβρίου να είναι η μέρα επιστροφής του, αφήνοντας όμως ορισμένους να μπαίνουν ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας.

Μετά τις δηλώσεις του Κώστα Καραμανλή, που συζητήθηκαν περί ελευθέρας μόνο των ηλεκτρικών οχημάτων, πέντε είναι οι κατηγορίες οχημάτων που μπορούν να μπαίνουν στο Δακτύλιο ανεξάρτητα από τις απαγορεύσεις για μονές ή ζυγές πινακίδες.

Τα οχήματα που κυκλοφορούν ελεύθερα στο Δακτύλιο

Συγκεκριμένα θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στο κέντρο της πρωτεύουσας τα ηλεκτρικά οχήματα, τα εκ κατασκευής φυσικού αερίου και υγραερίου οχήματα, τα υβριδικά οχήματα και τα οχήματα κατηγορίας Euro 6 που εκπέμπουν κάτω από 120 gr CO2.

Οι αποφάσεις ελήφθησαν σε διυπουργική σύσκεψη - τηλεδιάσκεψη υπό τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου.

Παράλληλα περιορίζεται δραστικά ο αριθμός των αδειών που θα χορηγηθούν για κατ΄εξαίρεση κίνηση εντός του Δακτυλίου ενώ αναθεωρείται προς το αυστηρότερο, το πλαίσιο φορτοεκφορτώσεων. Για τους ελέγχους τήρησης των μέτρων θα τεθεί σε εφαρμογή από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία, αυστηρό σχέδιο αστυνόμευσης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share