Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (16/10)

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας!

16 Οκτωβρίου 2021 07:21
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (16/10)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι κεντρικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για σήμερα Σάββατο 16/10! Tο Athensmagazine.gr σας φέρνει καθημερινά στο φως τα θέματα της ειδησεογραφίας, όπως αναδεικνύονται στον Ελληνικό Τύπο από την εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» στο OPEN. Παράλληλα, φαίνεται πως... τα μυστικά στα Γλυκά Νερά υφίστανται ακόμη και δεν έχουν αποκαλυφθεί εντελώς.

Καιρός σήμερα 16/10: Κανένα τέλος στην κακοκαιρία, έρχονται νέα φαινόμενα - Προειδοποίηση από Αρναούτογλου, Καλλιάνο και Κολυδά

Καιρός σήμερα: Μπορεί ο «Μπάλλος» να πέρασε, αλλά η κακοκαιρία δεν έχει τελειώσει, με νέα φαινόμενα να έρχονται σήμερα (16/10) και στις επόμενες μέρες στην χώρα, μετρώντας μάλιστα ήδη έναν νεκρό.

Για τo Σάββατο, σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους μέχρι το απόγευμα, στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα φτάνουν από το μεσημέρι στα πελάγη τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα νότια.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς στα βόρεια με μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από νωρίς το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι νοτιοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς-βορειοδυτικούς, 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και τις πρωινές ώρες με σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που τις πρώτες πρωινές ώρες είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά, γρήγορα θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι θα σταματήσουν. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων τις πρωινές ώρες. Σταδιακή βελτίωση από νωρίς το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ και νωρίς το πρωί στα νότια νοτιοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα)

Στην δυτική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις, που μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα ανατολικά, βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται άνεμοι νοτιοανατολικοί, 4 με 5 και από το βράδυ βόρειοι-βορειοανατολικοί, με την ίδια ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Σταδιακή βελτίωση από νωρίς το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ και το πρωί στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων τις πρωινές ώρες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Σταδιακή βελτίωση από νωρίς το απόγευμα. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι νοτιοδυτικοί, 5 με 7 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στις Κυκλάδες με σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 6 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 6 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Από το βράδυ στα βόρεια οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοανατολικούς, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 4-6 βαθμούς χαμηλότερα).

Η νέα επιδείνωση που αναφέρει ο Κολυδάς

Για νέα επιδείνωση του καιρού κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, σε αναρτήσεις του στα social media. Μεγάλα ύψη βροχής – όπως επισημαίνει – θα καταγράφονται σε αρκετές περιοχές της χώρας, όσο διαρκεί το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μπάλλος».

Μέχρι το πρωί της Παρασκευής (15/10), το κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει Ιόνιο, Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα και Εύβοια. Από το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι και το πρωί του Σαββάτου (16/10), ισχυρά καιρικά φαινόμενα – όπως αναφέρει ο Θοδωρής Κολυδάς – αναμένεται να σημειωθούν σε Κεντρική, Ανατολική Μακεδονία-Θράκη και σε Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο.

Τα τελευταία στοιχεία, σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, δείχνουν ότι ήδη έχουν πέσει πάνω από 100 mm βροχής σε πολλές περιοχές. Η κακοκαιρία παρουσιάζει μεγάλη δυναμική και τα καταιγιδοφόρα νέφη ξεπερνούσαν το πρωί στο Ιόνιο τα 10 Km.

Στην ανάρτησή του, επισημαίνει ότι το πιο σημαντικό στοιχείο δεν είναι μόνο τα μεγάλα ύψη βροχής, αλλά το ότι αυτά θα πέσουν σε μικρό χρονικό διάστημα. Το κύμα της κακοκαιρίας θα πλήξει την ανατολική Ελλάδα εκ νέου το βράδυ της Παρασκευής (15/10), πρώτα την Αττική και το πρωί του Σαββάτου (16/10) τη Βόρεια Εύβοια.

Υπομονή ζητά ο Αρναούτογλου με νέα αλλαγή στις 28/10

Υπομονή για το επόμενο 24ωρο συνέστησε ο Σάκης Αρναούτογλου προκειμένου να κοπάσουν τα φαινόμενα της κακοκαιρίας «Μπάλλος» προειδοποιώντας για βροχές και καταιγίδες που θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται τις επόμενες ώρες.

«Είχαμε πριν λίγο ένα πέρασμα με ισχυρές βροχές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τώρα στην περιοχή γύρω από τον Κορινθιακό έχουμε τα πιο έντονα φαινόμενα» σημειώνει ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ.

Ειδικότερα για την Αττική σημειώνει «ότι έχει καλό καιρό αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτός θα διατηρηθεί καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας» προειδοποιώντας για μπόρες από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ, πιθανόν μάλιστα τοπικά ισχυρές.

Ιδιαίτερα άστατος θα είναι ο καιρός και στην δυτική Ελλάδα. «Εκεί έχουμε και ένα ιδιαίτερο στροβιλισμό του χαμηλού βαρομετρικού».

Στη Βόρεια Ελλάδα εκτός από τον Έβρο υπάρχει αρκετή συννεφιά και σήμερα στη Χαλκιδική και στην κεντρική Μακεδονία αναμένονται ισχυρές καταιγίδες.

Το Σάββατο θα εξασθενήσουν τα φαινόμενα κατά την διάρκεια της ημέρας.

Τέλος, όπως σημειώνει από εβδομάδα μας περιμένει καλύτερος καιρός αλλά ίσως υπάρχει νέα αλλαγή προς την 28η Οκτωβρίου.

Βελτίωση βλέπει ο Καλλιάνος

Το Σάββατο ο καιρός θα μπει σε τροχιά βελτίωσης στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Σταδιακά θα βελτιωθει ο καιρός, από το Σάββατο. Βροχές και καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι, όπως αναφέρει ο Γιάννης Καλλιάνος.

Έντονες βροχοπτώσεις στα: Επτάνησα, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, νησιά βορειοανατολικού Αιγαίου μέχρι και την περιοχή της Κεντροανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Στην υπόλοιπη ηπερωτική χώρα μέχρι την Πελοπόννησο και στην Κρήτη τα φαινόμενα θα είναι τοπικού χαρακτήρα και μικρότερης διάρκειας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share