Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021

Δακτύλιος: Αυτά τα οχήματα θα κυκλοφορούν ελεύθερα από τις 25 Οκτωβρίου

Τα όρια του Δακτυλίου - Οι αποφάσεις ελήφθησαν σε διευρυμένη κυβερνητική σύσκεψη

15 Οκτωβρίου 2021 16:45
Δακτύλιος: Αυτά τα οχήματα θα κυκλοφορούν ελεύθερα από τις 25 Οκτωβρίου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στις κατηγορίες των οχημάτων που θα μπαίνουν ελεύθερα στον Δακτύλιο ο οποίος θα ισχύσει στην Αθήνα από τις 25 Οκτωβρίου, φέρονται να κατέληξαν οι αρμόδιοι υπουργοί και τοπικοί φορείς σε σύσκεψη που έγινε σήμερα στο Μαξίμου υπό τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη. Ενώ, αποκαταστάθηκε, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση από την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήματα της οδού Πειραιώς και της περιφερειακής Αιγάλεω, που είχαν κλείσει λόγω της μεγάλης συσσώρευσης νερού, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μπάλλος».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα οχήματα που θα εξαιρούνται από τα μονά – ζυγά θα είναι τα ηλεκτρικά, τα υβριδικά, τα οχήματα με αέριο και ίσως τα Euro6 (με την προϋπόθεση να εκπέμπουν κάτω από 100 – 120 γραμμάρια Co2).

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αποφασίστηκε οι άδειες δακτυλίου που χορηγούνται από την Αστυνομία να μειωθούν κατά 50%, καθώς σήμερα υπολογίζεται ότι αυτές ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες. Επίσημη ανακοίνωση θα εκδοθεί μέσα στην ημέρα.

Υπενθυμίζεται, ότι ήδη έχει ανακοινωθεί επίσημα από το υπουργείο Μεταφορών ότι ο Δακτύλιος επιστρέφει στην Αθήνα από τις 25 Οκτωβρίου.

Τα όρια του Δακτυλίου

Σημειώνεται πως τα όρια του Δακτυλίου ορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους:

  • Λ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Λ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπ. Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Αμβρ. Φραντζή – Λ. Ανδρ. Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλ. Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Λ. Αλεξάνδρας.
  • Στις οριακές λεωφόρους και οδούς του μικρού δακτυλίου το μέτρο δεν ισχύει
  • Στις οδούς και λεωφόρους που περικλείονται από τον μικρό δακτύλιο επιτρέπεται μόνο η εκ περιτροπής κυκλοφορία των Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, καθώς και των Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους, με βάση το τελευταίο ψηφίο του αριθμού κυκλοφορίας τους (μονά – ζυγά).
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share