Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Θρίλερ στην Εύβοια: Βρέθηκαν κομμάτια από το αυτοκίνητο του 69χρονου που αγνοείται

Οι εξελίξεις δεν είναι ευχάριστες!

15 Οκτωβρίου 2021 10:09
Θρίλερ στην Εύβοια: Βρέθηκαν κομμάτια από το αυτοκίνητο του 69χρονου που αγνοείται
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 69χρονου βοσκού στα Μεσοχώρια Ευβοίας.

To evima μεταδίδει την πληροφορία ότι βρέθηκαν κομμάτια του αυτοκινήτου του αγνοούμενου βοσκού στη Νότια Εύβοια. Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν η πόρτα και άλλα κομμάτια του αυτοκινήτου ανάμεσα στην περιοχή Τσακαίοι και Μεσοχώρια.

Όπως δήλωσε στο evima η πρόεδρος της Κοινότητας Μεσοχωρίων Μαρία Ρούπα, οι έρευνες συνεχίζονται ενώ όπως τόνισε «η περιοχή μας έχει υποστεί πρωτόγνωρες καταστροφές καθώς για πρώτη φορά έπεσε τόσο πολύ βροχή».

Ο άνδρας κάλεσε για βοήθεια λόγω των καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στην περιοχή την Πυροσβεστική βλέποντας ότι παρασύρετε από τα ορμητικά νερά. Αυτή την ώρα για τον εντοπισμό του βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση, με 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, ενώ στο σημείο βρίσκεται και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Χαλκίδας, Περικλής Κουλκουβίνης.

Στην επιχείρησή των αρχών συνδράμουν και εθελοντές της «Ομάδας Διάσωσης Ευβοίας – S.A.R 312» από το Αλιβέρι με δύο αυτοκίνητα με ειδικό εξοπλισμό.

Κακοκαιρία «Μπάλλος» - Εύβοια: Κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους - Κατεδαφίζουν γέφυρα υπό τον κίνδυνο πλημμυρών

Οι κάτοικοι στη βόρεια Εύβοια προετοιμάζονται για τα χειρότερα, καθώς αναμένεται να χειροτερέψει ο καιρός τις επόμενες ώρες.

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» σφυροκοπά ολόκληρη τη χώρα με ισχυρές βροχές, χιόνια στα ορεινά, χαλάζι και ανέμους

Σχέδιο για μετακινήσεις κατοίκων περιοχών που βρίσκονται στο «κόκκινο», όσον αφορά τον κίνδυνο πλημμύρας, υλοποιεί από το πρωί το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με τις περιφέρειες και τους δήμους, εφαρμόζοντας για πρώτη φορά το συγκεκριμένο μέτρο, στο πλαίσιο της βασικής πολιτικής της νέας ηγεσίας, που έχει ως κύριο άξονα την πρόληψη και πρωτίστως την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Όπως ανέφεραν αρμόδιες πηγές του υπουργείου, με εισήγηση του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, ήδη από το πρωί έχει ξεκινήσει μια καταγραφή και απομάκρυνση κατοίκων από σπίτια που βρίσκονται μέσα σε ρέματα ή σημεία όπου υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πλημμύρας στη βόρεια Εύβοια. Επίσης, σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται και η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Αττική και κυρίως στο Αλεποχώρι και την υπόλοιπη δυτική Αττική, καθώς και σε περιοχές που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Την ίδια στιγμή, οι κάτοικοι στη βόρεια Εύβοια προετοιμάζονται για τα χειρότερα, καθώς αναμένεται να χειροτερέψει ο καιρός τις επόμενες ώρες. Η κακοκαιρία «Μπάλλος» σφυροκοπά ολόκληρη τη χώρα με ισχυρές βροχές, χιόνια στα ορεινά, χαλάζι και ανέμους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, ήδη 45 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους στις πυρόπληκτες περιοχές καθώς υπάρχουν έντονοι φόβοι για πλημμύρες. Ήδη, έχει μισθωθεί ξενοδοχείο στην παραλία της Αγίας Άννας ενώ υπάρχουν συστάσεις για προσοχή στους οδηγούς και τις μετακινήσεις λόγω της περιορισμένης ορατότητας.

Δραματική έκκληση Αρνιακού: «Να φύγουν οι κάτοικοι από τα σπίτια τους»

Μιλώντας στο evima.gr, o μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός, είπε χαρακτηριστικά: «Στους πολίτες της Βόρειας Εύβοιας συστήνω πρώτον αυτοπροστασία, οι μικρές και μεγάλες ηλικίες που έχουν προβλήματα υγείας να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τόσο με τα πόδια όσο και με το αυτοκίνητο. Να αποφεύγουν να περνούν από ρέματα και περιοχές με μεγάλη ποσότητα νερού, να αποφεύγουν περιοχές που δεν έχουν μεγάλη κάλυψη για τους κεραυνούς και επίσης να φροντίζουν να αποφεύγουν τα ταξίδια στη θάλασσα διότι οι εντάσεις των ανέμων είναι πολύ μεγάλες. Ιδιαίτερα στην Εύβοια και στις περιοχές των απορροών δηλαδή εκεί που εκβάλλουν οι χείμαρροι και τα ποτάμια που προέρχονται από τα καμένα, θα πρέπει οι κάτοικοι να ακούσουν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους».

Κακοκαιρία Μπάλλος: Κατεδαφίζουν γέφυρα στα Πολιτικά Ευβοίας υπό τον κίνδυνο πλημμυρών

Εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας στα Πολιτικά Ευβοίας πραγματοποιούνται υπό τον φόβο πλημμυρών λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας «Μπάλλος».

Η γέφυρα κατεδαφίζεται παρουσία του δήμαρχου Διρφύων Μεσσαπίων, Γιώργου Ψαθά.

εύβοια γέφυρα μπάλλος

Όπως αναφέρει το evima.gr, η κατεδάφιση της γέφυρας στα Πολιτικά κρίθηκε αναγκαία λόγω των προβλημάτων που μπορεί να προκληθούν από τις πλημμύρες που φέρνει η κακοκαιρία Μπάλλος.

Η κυκλοφορία για Νεροτριβιά θα γίνεται από την μάντρα του Μιχαήλ. Με ενέργειες του δημάρχου, αύριο θα τοποθετηθεί γέφυρα Μπέλεϊ που προμηθεύτηκε ο δήμος από το υπουργείο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share