Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Εισηγήσεις για απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα στην Αττική και κλείσιμο του Κηφισού

Η κακοκαιρία έχει πλήξει σχεδόν ολόκληρη τη χώρα

14 Οκτωβρίου 2021 20:33
Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Εισηγήσεις για απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα στην Αττική και κλείσιμο του Κηφισού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έκτακτη σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μετά από εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με αντικείμενο τη διαχείριση της κατάστασης που έχει προκύψει από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Η κακοκαιρία του Μπάλλου έχει πλήξει τη χώρα σχεδόν στο σύνολό της, όμως, κατά τη διάρκεια της νύχτας θα δοθεί μεγάλη σημασία στην αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων στην Αττική. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η εισήγηση του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη, είναι να κλείσει η κυκλοφορία στον Κηφισό και στα δύο ρεύματα και με τη συνδρομή της Αστυνομίας και του Στρατού να γίνουν προσπάθειες για να μείνει ανοιχτός ο ποταμός που ήδη βρίσκεται στα όρια της υπερχείλισης.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Σοκάρουν οι εικόνες από τον Κηφισό – Στα όριά του ο Ιλισός

Οι ώρες που τέθηκαν στο τραπέζι για απαγόρευση κυκλοφορίας ήταν από τις 03:00 έως και τις 06:00, όμως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να διαρκέσει και για όλη τη νύχτα. Αλλες λύσεις που εξετάζονται για την καλύτερη δυνατή και ταχύτερη επίλυση των προβλημάτων είναι η επίταξη των ιδιωτικών Μηχανημάτων Εργου.

Παράλληλα, εξετάζεται ένα ιδιότυπο lockdown του Δημοσίου (αλλά και ιδιωτικού) σε υπηρεσίες που δεν σχετίζονται με την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων, ώστε οι πολίτες να μην μεταβούν στην εργασία τους κάτω από αυτές τις συνθήκες και να λειτουργήσουν μέσω τηλεργασίας.

Αναλυτικά τα μέτρα που εξετάζονται:

  • Διακοπή κυκλοφορίας και σε στα δύο ρεύματα του Κηφισού κατά τη διάρκεια της νύχτας με μέριμνα ΕΛ.ΑΣ και Στρατού
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας (κρίσιμο το τρίωρο 03.00 - 06.00)
  • Οχι προσέλευση σε δημόσιες υπηρεσίες και ιδιωτικές υπηρεσίες αύριο
  • με εξαίρεση δημόσιες υπηρεσίες που σχετίζονται με την αντιμετώπιση
  • Επίταξη μηχανημάτων έργου

Φούσκωσε ο Κηφισός

Την ώρα που η κακοκαιρία «Μπάλλος» συνεχίζει να χτυπάει ανελέητα την Αθήνα και δημιουργεί το ένα πρόβλημα μετά το άλλο, ο ποταμός Κηφισός φούσκωσε από τη νεροποντή, έχει μετατραπεί σε χείμαρρο και το μεγαλύτερό του πρόβλημα εστιάζεται στο ύψος του Μοσχάτου με το Νέο Φάληρο. Εκεί εξάλλου βρίσκονται και Αρχές σε επιφυλακή, ώστε σε περίπτωση υπερχείλισης να δράσουν άμεσα για την αποφυγή ατυχημάτων.

Για την ώρα έχουν αποτεθεί σακιά με άμμο πλησίον του ποταμού, προκειμένου να τα προμηθευτούν οι πολίτες που ζουν παραπλήσια, ενώ οι ειδικοί συνιστούν στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και ιδιαίτερα ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share