Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία «Μπάλλος» - Στυλιανίδης: «Έχουμε μπροστά μας ένα κρίσιμο διήμερο – Κανένας εφησυχασμός για την κακοκαιρία»

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας μίλησε για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί

14 Οκτωβρίου 2021 17:23
Κακοκαιρία «Μπάλλος» - Στυλιανίδης: «Έχουμε μπροστά μας ένα κρίσιμο διήμερο – Κανένας εφησυχασμός για την κακοκαιρία»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλά είναι τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Μπάλλος», όπως επισήμανε και ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης. Ο υπουργός έκανε λόγο για επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο.

«Αντιμετωπίζουμε ένα επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο και πολύ σοβαρό το οποίο κυριαρχεί σε όλη την χώρα», είπε ο υπουργός. Τόνισε ότι ήδη έχουν προληφθεί πολλά περιστατικά τα οποία θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί δυσάρεστα. «Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο διήμερο και γι’ αυτό δεν πρέπει να υπάρχει κανένας εφησυχασμός», πρόσθεσε με έμφαση.

Σε πλήρη διασπορά είναι οι αρμόδιες δυνάμεις και «έτσι έχουμε προλάβει πολλά περιστατικά που θα μπορούσαν να εξελιχθούν δυσάρεστα», είπε ο κ. Στυλιανίδης. Στην Πυροσβεσική έγιναν:

  • 385 κλήσεις στην Αττική σε πάνω από 20 περιοχές
  • 340 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και 11 για απομακρύνσεις πολιτών

κακοκαιρία μπάλλος

Όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αττικής είναι σε επιφυλακή. Στην Ελευσίνα, στην Πειραιώς, στην Πέτρου Ράλλη, στη Χαμοστέρνας, στον Φάρο Ψυχικού υπάρχει συσσώρευση υδάτων.

Στη συνέχεια ο κ. Στυλιανίδης μίλησε για την πυρόπληκτη Εύβοια. 50 οχήματα της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ βοηθούν.

Στην Κέρκυρα υπερχείλισε το ρέμα στην περιοχή Μωραΐτικα, ενώ έχει κινητοποιηθεί ελικόπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων με διασώστες για την απομάκρυνση ατόμων από τις στέγες σπιτιών και άλλα ψηλά σημεία. Μεταβαίνει, επίσης, η 5η ΕΜΑΚ και διασωστικές λέμβους. Στην περιοχή επιχειρεί ερπυστριοφόρο όχημα.

Περιφέρειες και Δήμοι βρίσκονται επί ποδός, είπε ο κ. Στυλιανίδης.

Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία

Κλειστά θα είναι τα σχολεία αύριο σε Αττική, Εύβοια και Χαλκιδική. Τις επόμενες ώρες μπορεί να ανακοινωθούν κι άλλες περιοχές όπου θα κλείσουν τα σχολεία, ανάλογα με την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε πάνω από όλα είναι η ανθρώπινη ζωή, ενώ στο επίκεντρο της προσπάθειας είναι οι περιοχές που επλήγησαν το καλοκαίρι από τις πυρκαγιές. Ο κ. Στυλιανίδης τόνισε ότι πολύτιμη είναι η βοήθεια από το 112, από το οποίο έχουν σταλεί μηνύματα σε πολλές περιοχές της χώρας και είναι μια απόφαση που κάθε φορά παίρνεται μετά από μελέτη.

«Για κανένα λόγο δεν διασχίζουμε ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει», τόνισε ο κ. Στυλιανίδης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share