Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Διακοπή δρομολογίων στον ΗΣΑΠ - Προβλήματα και στο τραμ

Έκτακτες ανακοινώσεις

14 Οκτωβρίου 2021 15:03
Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Διακοπή δρομολογίων στον ΗΣΑΠ - Προβλήματα και στο τραμ
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Η έντονη βροχόπτωση που έφερε η κακοκαιρία Μπάλλος προκάλεσε προβλήματα και στην κυκλοφορία των συρμών του ηλεκτρικού. Παράλληλα, πάρθηκε η απόφαση να μην λειτουργήσουν αύριο Παρασκευή σχολεία σε περιοχές στην Αττική.

Συμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ, λόγω συσσώρευσης υδάτων, τα δρομολόγια στη Γραμμή 1 του Μετρό γίνονται στο τμήμα «Ταύρος -Πειραιάς» και «Ομόνοια – Κηφισιά».

Κακοκαιρία Μπάλλος: Τι γίνεται με τα δρομολόγια του τραμ

Η έντονη βροχόπτωση έχει προκαλέσει προβλήματα στην κίνηση των συρμών του τραμ. Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ ΑΕ, η κίνηση των συρμών του τραμ διεξάγεται ως εξής:

  • (Πλάτων) Κασομούλη – Πικροδάφνη
  • (Αριστοτέλης) Κασομούλη -ΣΕΦ
  • (Θουκιδίδης) Πικροδάφνη – ΣΕΦ

Απίστευτες εικόνες στη Νέα Φιλαδέλφεια από τον "Μπάλλο": Μαθητές έφτιαξαν... γέφυρα με θρανία για να βγουν από πλημμυρισμένες τάξεις

Σοβαρά προβλήματα σε πολλά σημεία της Αττικής προκαλεί το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μπάλλος».

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για πλημμυρισμένα υπόγεια και κοπές δέντρων σε διάφορες περιοχές, όπως Νέα Φιλαδέλφεια, Κάτω Πατήσια, Περιστέρι, Μοσχάτο, Νέα Ιωνία και Κηφισιά.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια πλημμύρισε το 2ο Δημοτικό Σχολείο και οι μαθητές αναγκάστηκαν να φτιάξουν... γέφυρα με θρανία για να βγουν από τις τάξεις.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Διακοπή ρεύματος στο Παγκράτι

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώνονται αυτή την ώρα στην Αττική.

Χωρίς ρεύμα παραμένει ένα μεγάλο μέρος του Παγκρατίου, καθώς η κακοκαιρία έχει προκαλέσει βλάβη σε γραμμής Μέσης Τάσης.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης εντοπίζονται και σε τοπικό επίπεδο, λόγω της ισχυρής νεροποντής.

Ο "Μπάλλος" έντυσε την Ελλάδα στα λευκά: Χιόνια και ειδυλλιακές εικόνες σε Γρεβενά και Φλώρινα

Η κακοκαιρία Μπάλλος έφερε τα πρώτα χιόνια της σεζόν σε Γρεβενά και Φλώρινα. Απότομη πτώση της θερμοκρασίας, κατά τη διάρκεια της νύχτας…

Την εμφάνιση τους έκαναν τα πρώτα χιόνια, στη Βασιλίτσα Γρεβενών, όπου από τα ξημερώματα έχει ντυθεί στα λευκά.

Παράλληλα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα Πέμπτη, εξαιτίας της νέας κακοκαιρίας «Μπάλλος» με χιόνια σε ορεινές περιοχές, πτώση της θερμοκρασίας στα ηπειρωτικά και ανέμους έως 7 Μποφόρ. Βροχές έχουν ήδη αρχίσει να σημειώνονται στη Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου, χωρίς να έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα έως τώρα.

Σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς τα φαινόμενα θα επιμείνουν και σε πολλές περιοχές θα είναι έντονα.

Εφαρμογή: Meteology Livecams

‼️❄️❄️Και όμως το πρώτο χιόνι πέφτει τώρα ζωντανά μεσα από την κάμερα της εφαρμογής μας, στην Βασιλίτσα στο καταφύγιο Vasilitsa V1850 ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ Δείτε σε ζωντανή απευθείας μετάδοση .!! Meteology LiveCams Application

Posted by Ειδήσεις- Γεγονότα-Καιρός on Wednesday, October 13, 2021

Τα πρώτα χιόνια του χειμώνα έπεσαν και στα ορεινά της Φλώρινας. Οι πρώτες νιφάδες χιονιού έπεσαν στο Νυμφαίο της Φλώρινας, με τις χαμηλές θερμοκρασίες να κάνουν την εμφάνιση τους στη Βόρεια Ελλάδα. Στο Νυμφαίο θερμοκρασία κυμαίνεται στους 1-2 βαθμούς Κελσίου. Δείτε τις εικόνες του seleo.gr

Χιονίζει στο Νυμφαιο

Posted by Seleo.gr on Wednesday, October 13, 2021

Καιρός live χάρτης - Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική! Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες (Video)

Έφτασε η κακοκαιρία «Μπάλλος»! Άνοιξαν οι ουρανοί λίγο μετά τις 8 το πρωί στην Αττική. Ισχυρή καταιγίδα σαρώνει αυτή την ώρα το κέντρο.

Σε πολλές περιοχές της Αττικής σημειώνονται ισχυρές βροχοπτώσεις που συνοδεύονται από αστραπές και βροντές. Σε ισχύ βρίσκεται και το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε ήδη από την Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σε κάθε περίπτωση το επόμενο 48ωρο θα είναι πολύ δύσκολο, με τον κρατικό μηχανισμό να βρίσκεται επί ποδός για την αντιμετώπιση των όποιων δυσκολιών προκύψουν.

Καιρός live χάρτης: Η πορεία της κακοκαιρίας «Μπάλλος»

Προβλήματα από την κακοκαιρία

Εξαιτίας της κακοκαιρίας, προκλήθηκαν και τα πρώτα προβλήματα, αφού η βροχή στα δυτικά της Αττικής είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή κυκλοφορίας σε οδικό δίκτυο της Ελευσίνας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, στην οδό Ωκεανίδων (από τη συμβολή με την οδό Β. Ηπείρου μέχρι και τη συμβολή της με την οδό Κανελλοπούλου), στην Ελευσίνα, διεκόπη η κυκλοφορία εξαιτίας συσσώρευσης υδάτων.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share