Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Έπεσαν μάρμαρα και μπήκαν νερά στη Βουλή! Η κακοκαιρία «Μπάλλος» σφυροκοπά την Αττική (photo)

Χάος στους δρόμους της Αθήνας

14 Οκτωβρίου 2021 14:04
Έπεσαν μάρμαρα και μπήκαν νερά στη Βουλή! Η κακοκαιρία «Μπάλλος» σφυροκοπά την Αττική (photo)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θύμα της σφοδρής κακοκαιρίας «Μπάλλος» που πλήττει από νωρίς το κέντρο της Αθήνας έπεσε και η Βουλή. Νερά εισχώρησαν στο περιστύλιο, ενώ έπεσε και κομμάτι από το μάρμαρο, ηλικίας 150 ετών, στον εξωτερικό της χώρο.

Αμέσως πάντως κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής, προκειμένου να διασφαλίσουν πως κανένα από τα αντικείμενα αξίας- μεταξύ των οποίων και η περίφημη πατισερί με τη «σχολή των Αθηνών- δεν θα τεθούν σε κίνδυνο.

Έπεσαν μάρμαρα και μπήκαν νερά στη Βουλή

Πηγή: iefimerida.gr

Η κακοκαιρία Μπάλλος «σαρώνει» τη χώρα: Κεραυνοί και ισχυρές βροχές στην Αττική! Xιόνισε ακόμα και έξω από τη Φλώρινα - Η συγκλονιστική φωτογραφία του δορυφόρου

Η κακοκαιρία Μπάλλος είναι εδώ και ήδη από το πρωί πλήττει τη χώρα μας με ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες. Ενώ, χιονοπτώσεις καταγράφονται στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας και της Πίνδου.

Τα στοιχεία του δικτύου των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως σήμερα το πρωί, Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, στα Στύρα Ευβοίας (44 χιλιοστά), στα Θεοδώριανα Άρτας (44), στο Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας (42) και στην Ιθάκη (41).

Η συγκλονιστική φωτογραφία του δορυφόρου για την κακοκαιρία Μπάλλο

Η κακοκαιρία Μπάλλος επηρεάζει και την Αττική, όπου αυτή την ώρα σημειώνονται ισχυρές βροχοπτώσεις. «Τρεις κεραυνοί χτύπησαν ταυτόχρονα περιοχές στο Δυτικό Λεκανοπέδιο Αττικής το βράδυ της Τετάρτης 13 Οκτωβρίου 2021!», σύμφωνα με το meteo.gr.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Xιόνισε ακόμα και έξω από τη Φλώρινα

Εκτός από τις βροχές και τις καταιγίδες που μπορεί να προκαλέσουν πλημμύρες η κακοκαιρία Μπάλλος φέρνει και τα πρώτα χιόνια στη Βόρεια Ελλάδα. Χαρακτηριστικές οι εικόνες από τη Φλώρινα όπου χιόνισε ακόμα και λίγο έξω από την πόλη.

Όπως είπαν οι υπεύθυνοι του χιονοδρομικού κέντρο στο Πισοδέρι της Φλώρινας η χιονόπτωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα της Πέμπτης με αποτέλεσμα το τοπίο στα 1.500 μέτρα υψόμετρο να είναι κατάλευκο με το χιόνι να ξεκινά λίγο έξω από την πόλη, από τα 900 μέτρα υψόμετρο.

Παρόμοια ήταν και η θερμοκρασία με τα θερμόμετρα να δείχνουν 0 βαθμούς Κελσίου λίγο μετά τις 9 το πρωί καθώς η κακοκαιρία Μπάλλος φέρνει και πτώση στον υδράργυρο.

Όπως, όμως, εξήγησαν οι υπεύθυνοι του χιονοδρομικού κέντρο στη Φλώρινα παρά τη χιονόπτωση το κέντρο δεν θα ανοίξει ακόμα λόγω των θερμοκρασιών των επόμενων ημερών.

Ακολουθεί ο χάρτης με τις ελάχιστες θερμοκρασίες της ημέρας:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share