Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Επίθεση με βιτριόλι: Η συγγνώμη της Έφης προς την Ιωάννα και το «νιάου» του αδερφού της! Τα πρώτα λόγια της 36χρονης και οι έντονες αντιδράσεις

Όλο το παρασκήνιο από τη δίκη

14 Οκτωβρίου 2021 10:39
Επίθεση με βιτριόλι: Η συγγνώμη της Έφης προς την Ιωάννα και το «νιάου» του αδερφού της! Τα πρώτα λόγια της 36χρονης και οι έντονες αντιδράσεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επίθεση με βιτιρόλι: Με την καθυστερημένη συγγνώμη προς την Ιωάννα Παλιοσπύρου ξεκίνησε η Έφη την απολογία της, προκαλώντας την αντίδραση των συγγενών της Ιωάννας.

«Τη συγγνώμη μου τη ζήτησα στην Ιωαννα μέσα από την απολογία μου. Εγώ σήμερα επαναλαμβάνω τη συγγνώμη μου στην Ιωαννα, ειλικρινή μέσα από την ψυχή μου, και από την οικογένεια της, αλλά και από την οικογένεια μου γιατί τους έφερα μεγάλη ντροπή με την πράξη μου» ανάφερε με τον αδελφό της Ιωάννας να φωνάζει από το ακροατήριο «νιαου».

Νωρίτερα, η Ιωάννα είχε ξεσπάσει στη διάρκεια διακοπής της διαδικασίας και απευθυνόμενη προς την κατηγορούμενη της είπε: «Θα πεις την αλήθεια τώρα; Να κάτσω να ακούσω ή να φύγω;».

Το αίτημα του δικηγόρου της Έφης

Λίγο πριν έναρξη της απολογίας της κατηγορούμενης, Έφης ο συνήγορος της Σάκης Κεχαγιόγλου υπέβαλλε γραπτώς στο δικαστήριο αυτοτελή ισχυρισμό για τη μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκουπουμενη σωματική βλάβη.

«Είμαι απολύτως βέβαιος ότι η κατηγορούμενη θα είναι απολύτως ελεύθερη από κανένα παράγοντα της δίκης για να απαντήσει ελεύθερα και να τηρηθεί πλήρως η δικονομία» είπε ο Σάκης Κεχαγιόγλου με την έδρα να αποσύρεται προκειμένου να αποφασίσει για το αίτημα.

Παράλληλα ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε απόρριψη του αιτήματος της πολιτικής αγωγής για την κλήση δυο μαρτύρων που φέρονται να είχαν επικοινωνία με την κατηγορούμενη πριν και μετά την επίθεση πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας στη δική για το βιτριόλι.

«Τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης είναι αποδεδειγμένα. Αυτό που το δικαστήριο διερευνά είναι η απόδοση του ορθού νομικού χαρακτηρισμού. Εξ αυτού του λόγου δεν χρειάζεται να έρθουν οι μάρτυρες να πουν για τα πραγματικά περιστατικά.

Αν προσέρχονταν, δεν υπήρχε περίπτωση να καταθέσουν εις βάρος τους. Αυτοενοχοποίηση δεν έχει υπάρξει ποτέ. Σκεφτείτε αν έχουν βοηθήσει την κατηγορούμενη, να έρθουν εδώ και να το παραδεχθούν.

Αυτό δεν θα γίνει ποτέ. Τρίτον αν κληθούν ως μάρτυρες και καταθέσουν και ύστερα το δικαστήριο μας στείλει την υπόθεση στην εισαγγελία για περαιτέρω έρευνα δημιουργεί απόλυτη ακυρότητα» είπε ο εισαγγελέας της έδρας και συμπλήρωσε πως, «το ορθό είναι αν θεωρήσει το δικαστήριο ότι υπάρχουν στοιχεία συνδρομής στην επίθεση, να διαβιβάσει στην εισαγγελία».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share