Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (14/10)

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας!

14 Οκτωβρίου 2021 07:24
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (14/10)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Οι κεντρικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για σήμερα Πέμπτη 14/10! Tο Athensmagazine.gr σας φέρνει καθημερινά στο φως τα θέματα της ειδησεογραφίας, όπως αναδεικνύονται στον Ελληνικό Τύπο από την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στο OPEN. Παράλληλα, συγκλονιστικές φωτογραφίες από τα ρούχα της Ιωάννας Παλιοσπύρου την ημέρα που δέχθηκε την επίθεση με βιτριόλι έφερε στο φως της δημοσιότητας έφερε η εκπομπή T-live με την Τατιάνα Στεφανίδου.

Καιρός σήμερα 14/10: «48 ώρες μεγάλου κινδύνου!» - Συναγερμός από Σάκη Αρναούτογλου και Κλέαρχο Μαρουσάκη! - Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία «Μπάλλος»

Καιρός σήμερα 14/10: Εντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται σήμερα, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μπάλλος» που πλήττει ήδη τη χώρα, με τους μετεωρολόγους Σάκη Αραναούτογλου και Κλέαρχο Μαρουσάκη να κρούουν καμπανάκι σε συγκεκριμένες περιοχέ ςόπου θα είναι πιο έντονα τα καιρικά φαινόμενα.

Σάκης Αρναούτογλου: 48 ώρες μεγάλου κινδύνου - Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»

Σε φάση έντονων καιρικών φαινομένων μπαίνει η χώρα από σήμερα, όπως αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου. Κατά τόπους αυτά τα φαινόμενα δεν αποκλείεται να είναι και επικίνδυνα καθώς αυτή η κακοκαιρία των επόμενων δύο ημερών φαίνεται είναι πιο έντονη από αυτή του προηγούμενου διαστήματος.

Τσουχτερό κρύο για την εποχή θα έχουμε στα βόρεια και μάλιστα περιμένουμε χιονοπτώσεις στα βόρεια τμήματα της δυτικής Μακεδονίας. Τα φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα θα είναι έντονα, πολύ έντονα και θέλει πολύ μεγάλη προσοχή.

Αναλυτικά:

Τις πρωινές και τις προμεσημβρινές ώρες της Πέμπτης, η κακοκαιρία θα πλήττει ήδη τη χώρα, στα δυτικά με βροχές και καταιγίδες, ενώ στη βόρεια Ελλάδα (εκτός από τα πολύ-πολύ ανατολικά τμήματα της Θράκης) και κυρίως στη Μακεδονία, στην Ήπειρο και στα πιο δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας θα βρέχει.

Η Αττική και στην Αθήνα θα έχει πάρα πολύ άστατο καιρό, με μπόρες, βροχές και καταιγίδες, που βαθμιαία αναμένεται να ενταθούν και να διατηρηθούν και κατά τη διάρκεια των βραδινών-νυχτερινών ωρών.

Στην κεντρική Μακεδονία και στη Θεσσαλονίκη το σκηνικό θα είναι χειμωνιάτικο, με τσουχτερό κρύο, βροχές, καταιγίδες και γενικότερα φαινόμενα που θα εντείνονται όσο περνούν οι ώρες. Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή.

Στα νοτιότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας οι βροχές θα είναι τοπικά ισχυρές, ενώ στην Ήπειρο θα έχει και καταιγίδες.

Το σκηνικό στη Βόρεια Ελλάδα θα είναι χειμερινό, καθώς, εκτός από τα έντονα φαινόμενα, θα έχει και τσουχτερό για την εποχή κρύο με βοριά, ενώ στα βόρεια τμήματά της Περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας θα πέσουν χιόνια. Δηλαδή, στους νομούς Καστοριάς, στον νομό Φλώρινας, στα βόρεια τμήματα του νομού Κοζάνης.

Από τη βορειοανατολική Στερεά, στην περιοχή της κεντρικής και βόρειας Εύβοιας, αλλά και στη βορειοανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα ξεκινήσει απλά με μπόρες, αλλά στη συνέχεια θα χαλάσει.

Στις υπόλοιπες νότιες ηπειρωτικές περιοχές θα έχουμε από το πρωί μπόρες και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές. Στις Κυκλάδες θα πληγεί περισσότερο το βορειοδυτικό κομμάτι του συμπλέγματος, ενώ στην Κρήτη, στις περισσότερες περιοχές της, κυρίως στα πιο ορεινά και νότια, θα σημειωθούν μπόρες και καταιγίδες.

Το μεσημέρι μέχρι και αργά το απόγευμα της Πέμπτης, τα φαινόμενα της δυτικής Ελλάδας θα είναι κατά τόπους έντονα, θα παραμείνουν έντονα -θέλει πολύ μεγάλη προσοχή- και θα αρχίσουν να κινούνται ανατολικά. Μέχρι και το απόγευμα θα επηρεάσουν και αρκετές περιοχές των ανατολικών νησιωτικών τμημάτων του Αιγαίου.

Στην Κρήτη θα έχουμε διάσπαρτες μπόρες, κυρίως στα πιο δυτικά -αρχικά- και ανατολικά τμήματα του νησιού. Στη βόρεια Ελλάδα και στην κεντρική Μακεδονία το κρύο θα είναι τσουχτερό και οι χιονοπτώσεις θα διατηρηθούν στις προαναφερθείσες περιοχές. Επίσης, στη βόρεια Ελλάδα και στην κεντρική Μακεδονία θα έχουμε βροχές και αρκετά ισχυρές καταιγίδες - και στα πιο νότια, κυρίως παράκτια τμήματά της. Λίγα φαινόμενα θα υπάρχουν και από τη Ρόδο μέχρι και το Καστελόριζο.

Τις βραδινές ώρες, θα επικρατήσει κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Μάλιστα, στο μετεωρολογικό χάρτη της ΕΡΤ3 έκαναν την εμφάνισή τους πολλά θαυμαστικά κινδύνου.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Με ισχυρές καταιγίδες θα κυλήσει η μέρα

Η κακοκαιρία έχει ξεκινήσει από τα δυτικά τμήματα. Στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά περιμένουμε κακοκαιρία με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες.

Καθώς πηγαίνουμε προς το μεσημέρι-απόγευμα τα φαινόμενα αυτά θα μετατοπιστούν πιο ανατολικά και θα επηρεαστεί το σύνολο της χώρας.

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για σήμερα Πέμπτη 14 Οκτωβρίου

Συγκεκριμένα, βάσει της πρόβλεψης της ΕΜΥ αναμένονται κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους αρχικά στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και τη Μακεδονία και βαθμιαία από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής και της κεντρικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 5, βαθμιαία 6 με 7 και στο νότιο Ιόνιο 8 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
  • Ανεμοι: Νότιοι-νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Nεφώσεις με βροχές κατά τόπους ισχυρές και σποραδικές καταιγίδες.
  • Ανεμοι: Βόρειοι-βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα έως 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές αρχικά στη Μακεδονία και από το μεσημέρι στη Θράκη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής και της κεντρικής Μακεδονίας.
  • Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ. Στην κεντρική Μακεδονία τοπικά βόρειοι-βορειοδυτικοί 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Nεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου.
  • Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6, βαθμιαία 6 με 7 και το βράδυ στο νότιο Ιόνιο έως 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΝΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
  • Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι-βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Στα νότια νότιοι-νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
  • Ανεμοι: Νότιοι-νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία 5 με 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
  • Ανεμοι: Νότιοι-νοτιοανατολικοί 4 με 5 και μετά το μεσημέρι 6 με 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share