Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Επίθεση με βιτριόλι: Έφτασε η ώρα της Έφης - Τι θα ισχυριστεί στην απολογία της

Δεν είναι γνωστό αν η 37χρονη θα παρευρεθεί αύριο στο δικαστήριο

13 Οκτωβρίου 2021 20:30
Επίθεση με βιτριόλι: Έφτασε η ώρα της Έφης - Τι θα ισχυριστεί στην απολογία της
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έφτασε η ώρα της απολογίας της 37χρονης Έφης, της δράστριας της επίθεσης με βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου τον Μάιο του 2020.

Αύριο, Πέμπτη (14/10), η 37χρονη θα κληθεί να σπάσει τη σιωπή της και να μιλήσει με λεπτομέρειες για την επίθεση και κυρίως τον λόγο που όπλισε το χέρι της με βιτριόλι.

Παραμένει άγνωστο αν η κατηγορούμενη θα παρευρεθεί στο δικαστήριο ή αν θα αποστείλει απολογητικό υπόμνημα για να αναγνωστεί. Αρκετοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι η δράστρια θα δώσει το «παρών», καθώς αυτή θα είναι η στιγμή που θα βρεθεί στο επίκεντρο.

Ποιοι επισκέπτονται την βιτριολίστρια Έφη στη φυλακή - Γιατί έψαχνε δηλητήρια και όπλα μετά την επίθεση με το βιτριόλι

Υπενθυμίζεται ότι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών έχει συνέλθει τέσσερις φορές συνολικά για την πολύκροτη υπόθεση. Τις δύο από αυτές - τη δεύτερη και την τρίτη - η Έφη εμφανίστηκε στο δικαστήριο. Από την άλλη, η Ιωάννα Παλιοσπύρου ήταν παρούσα όλες τις δικάσιμους και έχει δηλώσει ότι αυτό θα συνεχίσει να πράττει.

Επίθεση με βιτριόλι: Τι θα ισχυριστεί η δράστρια

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η 37χρονη προετοιμαζόταν εντατικά για τη δίκη και την απολογία της από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι της στις φυλακές. Μάλιστα, από το καλοκαίρι και ύστερα, είχε αφοσιωθεί στο να μελετά λέξη προς λέξη τη δικογραφία.

Η κατηγορούμενη αναμένεται να ισχυριστεί ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει την Ιωάννα Παλιοσπύρου, αλλά μόνο να την τραυματίσει. Θα επιμείνει ακόμη ότι δεν έριξε δύο λίτρα βιτριόλι, αλλά μόνο ένα ποτήρι - και αυτό στο πλάι και όχι απευθείας στο πρόσωπο του θύματος.

Το περασμένο Σάββατο, επί τέσσερις ώρες ο συνήγορός της Σάκης Κεχαγιόγλου παρέμεινε μαζί της, εξέτασαν από την αρχή όλη την υπόθεση, προετοίμασαν την απολογία της και ανέλυσαν τις τελευταίες λεπτομέρειες, πριν απευθυνθεί για πρώτη φορά στους ένορκους και δικαστές που θα αποφασίσουν για τη τύχη της.

Επίθεση με βιτριόλι - Αναστατωμένη η κατηγορούμενη: «Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι»

Παράλληλα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, δεν αναμένεται να αποκαλύψει η δράστρια από ποιον προμηθεύτηκε το βιτριόλι. Αντίθετα, θα υποστηρίξει τα εξής:

  • Ότι δεν είχε συνεργούς.
  • Ότι δεν είχε προσπαθήσει να πάει στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν η Ιωάννα και δεν σκόπευε να της επιτεθεί ξανά.
  • Ότι οι αναζητήσεις που έκανε στο διαδίκτυο μετά την επίθεση για μη ανιχνεύσιμα δηλητήρια δεν είχαν σχέση με την Ιωάννα.

Πρόκειται για μέρος της προσπάθειάς της να υποβιβαστεί η κατηγορία στο κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, που επισύρει και μικρότερες ποινές, παρά το πλημμέλημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας για το οποίο κατηγορείται αυτή τη στιγμή.

Άγνωστο παραμένει, τέλος, αν θα ζητήσει και συγγνώμη για την πράξη της, δεδομένης της ψυχρής στάσης που έχει διατηρήσει μέχρι στιγμής στο δικαστήριο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share