Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (13/10)

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας!

13 Οκτωβρίου 2021 07:28
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (13/10)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Οι κεντρικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για σήμερα Τετάρτη 13/10! Tο Athensmagazine.gr σας φέρνει καθημερινά στο φως τα θέματα της ειδησεογραφίας, όπως αναδεικνύονται στον Ελληνικό Τύπο από την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στο OPEN. Ενώ, ένα αδιανόητο περιστατικό κακοποίησης παιδιών που προκαλεί σοκ και ανατριχίλα ήρθε στη δημοσιότητα.

Αθλητικά πρωτοσέλιδα

Οι κεντρικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων σήμερα. Δείτε ποια είναι τα θέματα που φιλοξενούνται στις πρώτες σελίδες του αθλητικού Τύπου, όπως παρουσιάζονται από την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Καιρός σήμερα 13/10: Έρχεται η κακοκαιρία «Μπάλλος» με ισχυρές βροχές & καταιγίδες! Προειδοποίηση Αρναούτογλου, Καλλιάνου και Μαρουσάκη - Πού θα «χτυπήσει»

Καιρός σήμερα 13/10: Καμπανάκι κρούουν οι μετεωρολόγοι Σάκης Αρναούτογλου, Γιάννης Καλλιάνος και Κλέαρχος Μαρουσάκης για την επικείμενη κακοκαιρία «Μπάλλος», τονίζοντας ότι θα είναι σφοδρότερη από την «Αθηνά». Παράλληλα, σε ισχύ είναι το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ

Σάκης Αρναούτογλου: Αλλάζει και πάλι σήμερα το σκηνικό - Τι φαινόμενα θα έχουμε

Σε τροχιά έντονων καιρικών φαινομένων εισέρχεται η χώρα από απόψε αργά τη νύχτα και κυρίως αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή, όπως αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Αναμένονται δυνητικά πλημμυρογόνες βροχές και καταιγίδες, χιόνια στα βουνά της βορειοδυτικής Ελλάδα, στον νομό Φλώρινας, μάλιστα πρόσκαιρα ίσως και κάτω από τα 1000 μέτρα, τονίζει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Συνολικά, σχεδόν χειμωνιάτικο κρύο περιμένουμε στα βόρεια, φθινοπωρινές θερμοκρασίες στα κεντρικά αλλά φθινοπωρο-καλοκαιρινές θερμοκρασίες στα νότια της χώρας.

Δείτε όσα λέει ο Σάκης Αρναούτογλου στο δελτίο καιρού στην ΕΡΤ3:

Γιάννης Καλλιάνος: Έρχεται ο «Μπάλλος» - Πού θα «χτυπήσει» με βροχές, ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Ο Γιάννης Καλλιάνος μίλησε στην εκπομπή LIVE NEWS προειδοποιώντας για ισχυρή κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα, με τα φαινόμενα να γίνονται πιο έντονα σήμερα Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα τα φαινόμενα θα είναι έντονα σε όλη την Ελλάδα, στην ηπειρωτική και στην νησιωτική χώρα, από την Πελοπόννησο έως τη Θράκη αλλά και στα νησιά.

Χαμηλό θα είναι το βαρομετρικό, με βροχές, ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις να σημειώνονται σε πολλές περιοχές.

Το μεσημέρι της Πέμπτης θα είναι έντονα τα φαινόμενα ενώ το βράδυ της Παρασκευής θα πλήξει την Αθήνα, με έντονες βροχοπτώσεις.

Ενδέχεται να προκαλέσει πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ στα ορεινά της χώρας πιθανολογείται πως θα πέσουν τα πρώτα χιόνια, κυριώς σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 1.200 μέτρα, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Νέα κακοκαιρία από σήμερα το βράδυ

Με διαδοχικά συστήματα κακοκαιρίας αναμένεται να φτάσουμε μέχρι και το τέλος της εβδομάδας. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα Τετάρτη 13 Οκτωβρίου

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες και βελτίωση του καιρού.

Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά προβλέπεται βελτιωμένος καιρός όμως τοπικές βροχές θα σημειωθούν βαθμιαία από τα δυτικά, που το απόγευμα θα ενταθούν και βαθμιαία στη δυτική Ελλάδα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες έως 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν βαθμιαία σε νότιους νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και αργά το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
  • Θερμοκρασία: Από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν σποραδικές βροχές.
  • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί έως 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί στην κεντρική Μακεδονία έως 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ, με τάση περαιτέρω ενίσχυσης τη νύχτα.
  • Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, που το βράδυ στα βόρεια θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
  • Ανεμοι: Στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και μετά το μεσημέρι ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Στα νότια μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με σποραδικές βροχές κυρίως στην Κρήτη.
  • Ανεμοι: Αρχικά δυτικοί και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 19 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες.
  • Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share