Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Προκλητικός ο γυναικολόγος στη Θεσσαλονίκη: «Είναι ψεύτρες, λένε ψέματα»

Κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση των σπουδαστριών του

12 Οκτωβρίου 2021 17:16
Προκλητικός ο γυναικολόγος στη Θεσσαλονίκη: «Είναι ψεύτρες, λένε ψέματα»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για ενορχηστρωμένες και ψευδείς καταγγελίες από από διδάσκουσες του τμήματος Μαιευτικής του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (νυν Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος), με σκοπό να τον βλάψουν επαγγελματικά και κοινωνικά, έκανε λόγο στην απολογία του ο καθηγητής του ιδρύματος, ο οποίος δικάζεται κατηγορούμενος για κατάχρηση σε γενετήσια πράξη, με θύματα τρεις πρώην σπουδάστριές του.

Οι καταγγελίες των σπουδαστριών στις Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΛ.ΑΣ. δρομολόγησαν την παραπομπή του σε δίκη.

Κατά την απολογία του, ο γιατρός κατονόμασε δύο συναδέλφους του μαίες, οι οποίες, όπως υποστήριξε βρίσκονται πίσω από την υπόθεση, ενώ συνέδεσε τις συγκεκριμένες καταγγελίες με την απόφαση του αρμόδιου οργάνου του Τμήματος να μην συνεχίσουν εκείνες να παραδίδουν το μάθημα που του ανατέθηκε.

Θεσσαλονίκη: Γυναικολόγος παρενοχλούσε φοιτήτριες - «Ήμουν εντελώς γυμνή και άρχισε να με χαϊδεύει»

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν πληρούσαν τα τυπικά προσόντα προς τούτο (διδακτορική διατριβή), έπειτα από την αναβάθμιση του Τμήματος.

«Αυτές οι κυρίες στρατολογούσαν παιδιά...» είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι πράξεις που καταγγέλλονται σε βάρος του έγιναν την περίοδο 2015-16 στο ιδιωτικό του ιατρείο, όπου οι καταγγέλλουσες απευθύνθηκαν για δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις, κατόπιν δικής του ανοιχτής πρόσκλησης.

«Είναι ψεύτρες, λένε ψέματα [...] Δεν είναι λογικό όταν έχεις παρενοχληθεί σεξουαλικά να έρχεσαι κατ' επανάληψη στο ιατρείο μου ή να ζητάς να κάνεις πτυχιακή μαζί μου» είπε, επισημαίνοντας ότι ακολούθησε το ιατρικό πρωτόκολλο.

Σχετικά με τη δωρεάν εξέταση σε σπουδάστριές του, τόνισε ότι είναι κάτι που κάνει από το 2008 όταν ξεκίνησε ως ωρομίσθιος στο ΤΕΙ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «κανείς στο ιατρείο μου δεν πληρώνει όταν είναι γιατρός, φοιτητής, ή άνεργος».

«Έτσι είναι το κοινωνικό μου έργο [...] Το κάνω χρόνια και θα συνεχίσω να το κάνω», συμπλήρωσε.

Ανέφερε ότι η υπόθεση τον έχει καταστρέψει και ως επαγγελματία και σε κοινωνικό επίπεδο.

«Αυτό που ήθελαν το πέτυχαν: Με έσβησαν κοινωνικά και επαγγελματικά» είπε, επισημαίνοντας ότι οι καταγγελίες έγιναν σε μία περίοδο κατά την οποία βίωνε ένα οικογενειακό δράμα με τον θάνατο του ανήλικου παιδιού του από ανίατο σύνδρομο.

Η δίκη διακόπηκε για τις 2 Νοεμβρίου οπότε θα συνεχιστεί με την αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share