Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

«Θα υπάρξει πέμπτο κύμα! Όλοι θα κάνουμε τρίτη δόση» - Καμπανάκι Τσακρή για να αναζωπύρωση του κορωνοϊού (Video)

Προειδοποιεί για δύσκολους μήνες

12 Οκτωβρίου 2021 11:18
«Θα υπάρξει πέμπτο κύμα! Όλοι θα κάνουμε τρίτη δόση» - Καμπανάκι Τσακρή για να αναζωπύρωση του κορωνοϊού (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αναζωπύρωση της πανδημίας του κορωνοϊού με πέμπτο κύμα μέσα στο χειμώνα αναμένει ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής. Παράλληλα, το «καμπανάκι» του κινδύνου έκρουσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, που προειδοποιεί για δύσκολους μήνες και «έκρηξη» του κορωνοϊού σε περιοχές, όπου οι ανεμβολίαστοι είναι πολλοί.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι» τόνισε ότι σιγά - σιγά όλοι θα κληθούμε να κάνουμε τρίτη, αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, καθώς μελέτες δείχνουν ότι έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση η προστασία μειώνεται.

«Η τρίτη δόση θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση της πανδημίας σε αυτό το πέμπτο επιδημικό κύμα, αν έχουμε μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού για να έχουμε μικρότερες επιπτώσεις και μικρότερα προβλήματα», σημείωσε ο καθηγητής.

Για τους εμβολιασμούς από κινητές μονάδες τη Βόρεια Ελλάδα ανέφερε ότι πρόκειται για μια πολύ καλή προσπάθεια προκειμένου να ανατραπούν τα χαμηλά εμβολιαστικά ποσοστά. Εξήγησε ότι χώρες με υψηλά εμβολιαστικά επίπεδα παρότι κάποιες έχουν πολλά κρούσματα, οι επιπτώσεις από την εξέλιξη της πανδημίας βαίνουν μειούμενες, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τη Μεγάλη Βρετανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Γαλλία.

«Οι χώρες με υψηλά επίπεδα και ένα Σύστημα Υγείας που μπορεί να ανταποκριθεί, έχουν περάσει πια σε μια κανονικότητα σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό. Αυτό είναι το ζητούμενο», τόνισε ο κ. Τσακρής.

Θεοδωρίδου για τρίτη δόση εμβολίου: Λιγότερες και πιο ήπιες οι παρενέργειες

Οι νέες ανακοινώσεις για την τρίτη δόση εμβολίου, τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα, τις παρενέργειες και τη γρίπη έγιναν σήμερα Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021 από το Υπουργείο Υγείας.

Όπως κάθε εβδομάδα, η ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19 πραγματοποιήθηκε από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.383 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 41 νέοι θάνατοι ασθενών από επιπλοκές της Covid-19. Οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ είναι 331.

Μιλώντας για την τρίτη δόση εμβολίου, η κα Θεοδωρίδου ανέφερε πως έχει ξεκινήσει να χορηγείται εδώ και έναν μήνα περίπου (σ.σ. σε υγειονομικούς και ανοσοκατεσταλμένους), ενώ σειρά έχουν πάρει πλέον οι άνω των 65 ετών, αλλά και οι άνω των 50 ετών. Όπως είπε, οι παρενέργειες είναι λιγότερες και ηπιότερες.

Θεοδωρίδου για τρίτη δόση εμβολίου: Λιγότερες και πιο ήπιες οι παρενέργειες

«Η τρίτη δόση χορηγείται για ενίσχυση και πιο μακρά διάρκεια προστασίας», είπε η Μαρία Θεοδωρίδου, λέγοντας πως οι ανεπιθύμητες παρενέργειες είναι λιγότερες και ηπιότερες σε σχέση με αυτές της δεύτερης δόσης του εμβολίου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ποιοι κάνουν την τρίτη δόση - Πόσο χρονικό διάστημα μεσολαβεί από τη δεύτερη

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος ανακοίνωσε πως 6.250.000 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, αριθμός που αντιστοιχεί στο 59,5% του γενικού πληθυσμού και στο 69% επί του ενήλικου πληθυσμού.

Επίσης θύμισε πως χθες άνοιξε η πλατφόρμα για ραντεβού τρίτης δόσης εμβολίου σε όσους είναι άνω των 50 ετών και το επιθυμούν (σ.σ. απαραίτητα πρέπει να έχουν περάσει έξι μήνες από την δεύτερη δόση του εμβολίου).

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share