Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία "Αθηνά": Χτυπά ξανά Αττική και Εύβοια! Ποιες περιοχές θα έχουν σοβαρά προβλήματα

Μας περιμένουν δύσκολες ώρες

11 Οκτωβρίου 2021 10:54
Κακοκαιρία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός σήμερα: Συνεχίζεται, για έκτη ημέρα, η κακοκαιρία Αθηνά στη χώρα μας, με τα φαινόμενα να είναι ακραία και πάλι σε Αττική και Εύβοια.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, βροχές και καταιγίδες αναμένονται έως απόψε το βράδυ, κατά κύριο λόγο, σε Μακεδονία, Θράκη, Ανατολική Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, Αιγαίο και Κρήτη.

Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως για την Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τη Χαλκιδική και το Βόρειο Αιγαίο. Ισχυρά φαινόμενα αναμένονται τόσο στην Αττική όσο και στην Εύβοια.

Από το βράδυ της Δευτέρας έως το πρωί της Τρίτης ισχυρά φαινόμενα και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις θα σημειωθούν στο Ιόνιο, στα δυτικά και νοτιοδυτικά ηπειρωτικά, στη Θράκη, στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, και στο Βόρειο Αιγαίο.

Ήδη από την κακοκαιρία έχουν προκληθεί σοβαρές καταστροφές, με περιουσίες να καταστρέφονται.

Κακοκαιρία 'Αθηνά': Χτυπά ξανά Αττική και Εύβοια! Ποιες περιοχές θα έχουν σοβαρά προβλήματα

Σοκάρει ο Σάκης Αρναούτογλου: Νέα δραματική επιδείνωση! Εκεί θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Καιρός σήμερα: Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου έρχεται νέα σοβαρή επιδείνωση. Μεγάλες είναι οι καταστροφές που έχουν προκληθεί στην πυρόπληκτη Εύβοια, στη Λάρισα και στο Πήλιο, ενώ νέο κύμα κακοκαιρίας έρχεται τις επόμενες μέρες.

Ο καιρός παραμένει «αγριεμένος» και σήμερα με τις βροχές να έρχονται, όπως άλλωστε είναι το φυσιολογικό για την εποχή.

Μεγάλες είναι οι καταστροφές που έχουν προκληθεί στην πυρόπληκτη Εύβοια, στη Λάρισα και στο Πήλιο, ενώ νέο κύμα κακοκαιρίας έρχεται τις επόμενες μέρες.

Στην περιοχή της Λάρισας αποκλείστηκαν Βελίκα, Παλιουριά, Κουτσουπιά, ενώ ήταν απροσπέλαστοι οι πλημμυρισμένοι δρόμοι. Σημειώθηκαν κατολισθήσεις στον δρόμο προς Πολυδένδρι.

Δραματικές ώρες ζουν οι κάτοικοι στη Βόρεια Εύβοια καθώς δύο μήνες μετά τις πυρκαγιές που έκαναν στάχτη τα δάση της περιοχής, στο ένα τρίτο του νησιού, η κακοκαιρία προκάλεσε τεράστιες καταστροφές, καθώς δεν υπήρχε τίποτα να συγκρατήσει τον όγκο του νερού.

Εκατοντάδες σπίτια πλημμύρισαν, οι κάτοικοι κινδύνευσαν, οργανωθήκαν ολονύχτιες επιχειρήσεις διάσωσης και όπως δήλωσε ο δήμαρχος Μαντουδίου στον ΣΚΑΪ, μόνο από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου έρχεται νέα σοβαρή επιδείνωση απο αργά το βράδυ της ερχόμενης Τετάρτης πρώτα στα δυτικά και την Πέμπτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας με το κάθε γεωγραφικό διάμερισμα να έχει τον...καιρό του!

Όπως αναφέρει: «Ασύλληπτα ύψη βροχής σημειώθηκαν Τα τελευταία 24ωρα στην περιοχή του Πηλίου, στα ανατολικά νοτιοανατολικά τμήματα της Μαγνησίας, με το βροχόμετρο του μετεωρολογικού σταθμού του αστεροσκοπείου Αθηνών να καταγράφει μέχρι στιγμής σχεδόν 730 λίτρα το τετραγωνικό μέτρο, περίπου δηλαδή όσο βρέχει στην Αθήνα δύο χειμώνες μαζί ενώ έπεται και συνέχεια έως και το ξημέρωμα της Δευτέρας 11 Οκτωβρίου!

Νέα σοβαρή επιδείνωση του καιρού με δυνητικά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα αναμένεται από αργά το βράδυ της Τετάρτης 13 Οκτωβρίου πρώτα στα δυτικά και κυρίως την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας και με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει εντυπωσιακές διαφορές (φθινοπωρο-χείμωνο στα βόρεια ακόμα και με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε αρκετά βουνά της βόρειας Ελλάδας και φθινοπωρο-καλόκαιρο στα νοτια όπου στην βόρεια Κρήτη τα θερμόμετρα θα συνεχίσουν το έντονο φλέρτ με σχετικά υψηλές βαθμίδες της κλίμακας Κελσίου για την εποχή!!!)»

Ασύλληπτα ύψη βροχής στο Πήλιο - Νέα σοβαρή επιδείνωση απο αργά το βράδυ της ερχόμενης Τετάρτης πρώτα στα δυτικά και την...

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Sunday, October 10, 2021

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την κεντρική Στερεά, προβλέπονται σήμερα, νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες, στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι τις απογευματινές ώρες ενώ τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στο βόρειο Αιγαίο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο τις πρώτες πρωινές ώρες από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 20 βαθμούς, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 29 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share