Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Επίθεση με βιτριόλι: Αυτά είναι τα «κρυφά» χαρτιά της Έφης! Όλα όσα θα ισχυριστεί στην απολογία της η 36χρονη (Video)

Θα μιλήσει και για τη σχέση της με τον 40χρονο Νώντα - Τι αναζητούσε η κατηγορούμενη πριν & μετά την επίθεση στην Ιωάννα

10 Οκτωβρίου 2021 09:29
Επίθεση με βιτριόλι: Αυτά είναι τα «κρυφά» χαρτιά της Έφης! Όλα όσα θα ισχυριστεί στην απολογία της η 36χρονη (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την απολογία της για την επίθεση με βιτριόλι εναντίον της Ιωάννας Παλιοσπύρου ετοιμάζει στο κελί της στον Κορυδαλλό η 36χρονη Έφη. Στις 14 Οκτωβρίου θα κληθεί να απολογηθεί ενώπιον του δικαστηρίου για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της Τασούλας Παπανικολάου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η κατηγορούμενη θα αντικρούσει τον 40χρονο ο οποίος φέρεται, άθελά του να πυροδότησε την επίθεση με βιτριόλι εναντίον της Ιωάννας.

Συγκεκριμένα, ο 40χρονος στην κατάθεσή του στο δικαστήριο είπε ότι είχαν μια ερωτική περιστασιακή σχέση. Από τον Γενάρη μάλιστα του 2020 -όπως είπε- μέχρι και την επίθεση είχαν μόνο μια συνάντηση. Αυτά είναι που θα αντικρούσει η 36χρονη, υποστηρίζοντας ότι είχαν πιο στενή σχέση.

Θα δώσει επίσης εξηγήσεις για τη συμπεριφορά της μετά το έγκλημα: Γιατί δεν παραδόθηκε αλλά και γιατί έκανε αναζητήσεις στο διαδίκτυο για δηλητήριο και για το πώς μπορεί να προκαλέσει έμφραγμα; Επίσης, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της Τασούλας Παπανικολάου θα πάρει την επίθεση πάνω της και θα πει ότι δεν είχε βοήθεια.

Πρόκειται για μία απολογία που περιμένει να ακούσει κυρίως η Ιωάννα, για να μάθει επιτέλους τον λόγο που της επιτέθηκε η κατηγορούμενη. Παράληλα, «τσακίζει» κόκαλα ο ιατροδικαστής με την περιγραφή του γαι την Ιωάννα.

Τι αναζητούσε η κατηγορούμενη πριν και μετά την επίθεση στην Ιωάννα

Τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι η 36χρονη σχεδίαζε με κάθε λεπτομέρεια την κάθε της κίνηση. Οι αρχές βρήκαν εφαρμογή παρακολούθησης στο κινητό της κατηγορούμενης και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η 36χρονη Έφη παρακολουθούσε την Ιωάννα 1,5 χρόνο πριν την επίθεση.

Φρίκη προκαλούν οι αναζητήσεις της 35χρονης μετά την επίθεση. Τα στοιχεία μαρτυρούν πως η 35χρονη έψαχνε που να βρει υδροκυάνιο, τι προκαλεί το έμφραγμα και σε πόση ώρα δρα η ατροπίνη.

«Σε πρώτο βαθμό η καταδίκη της κατηγορούμενης θα είναι για απόπειρα αυτοκτονίας. Ίσως να είναι η απόφαση που θα καταπραϋνει την οργή. Πιστεύω πως σε δεύτερο βαθμό αργότερα η καταδίκη θα είναι βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Θεωρώ ότι η ποινή θα κινηθεί γύρω στα 15 εάν η ποινή είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ 10 έτη για βαριά σκοπούμενη βλάβη. Πιστεύω το δικαστήριο θα εξαντλήσει όλη του την αυστηρότητα», δήλωσε ο Γιάννης Γλύκας, πρόεδρος Ένωσης Ποινικολόγων.

«Δεν συναισθάνεται τη θέση της Ιωάννας που είναι σε δύσκολη θέση. Έχει χτίσει ενδεχομένως μία δική της πραγαμτικότητα, όπου εκείνη είναι το θύμα και κατηγορεί την Ιωάννα», είπε η ψυχολόγος Μαρία Λάιου.

Η δράστις ήταν ένα πρόσωπο που δύσκολα πήγαινε το μυαλό σου ότι θα έκανε τέτοια ενέργεια. όμως η αστυνομία έφτασε στην Έφη. Έχει μάι επιθετικότητα και εμμονή, δεν ξέρω αν είναι για την Ιωάννα ή τον άνδρα που διεκδικούσε», δήλωσε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής.

Δημητρακόπουλος: Σκοπός αυτού που επιτίθεται με βιτριόλι δεν είναι να σκοτώσει αλλά να καταστρέψει

Εξηγήσεις αναμένεται να δώσει την ερχόμενη Πέμπτη ενώπιον του δικαστηρίου και του θύματός της, Ιωάννας Παλιοσπύρου, η κατηγορούμενη της επίθεσης με βιτριόλι, Έφη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορούμενη θα αναφερθεί στο πώς και από πού προμηθεύτηκε το βιτριόλι, αν είχε συνεργούς και στην σχέση της με τον 40χρονο.

«Είμαστε στο τελευταίο στάδιο της δίκης», λέει μιλώντας στο MEGA ο δικηγόρος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Στις υποθέσεις όπου κάποια γυναίκα ή άντρας επιτίθεται με βιτριόλι σε ένα άλλο πρόσωπο, σκοπός του δεν είναι να τον σκοτώσει, να τον έχει νεκρό, αλλά ζωντανό νεκρό, να του καταστρέψει τη ζωή», συμπληρώνει και επισημαίνει ότι η κατηγορία μπορεί να μετατραπεί σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, «αν από τη διαδικασία προκύψουν στοιχεία ανθρωποκτόνου σκοπού».

Αναφορικά με ελαφρυντικά που ενδεχομένως να αναγνωριστούν στην κατηγορουμένη, όπως αυτό της μεταμέλειας, ο γνωστός ποινικολόγος σημείωσε:

«Την ειλικρινή μεταμέλεια πάντοτε ένα δικαστήριο την εκτιμά, και αν αναγνωριστεί ως ελαφρυντικό, το πλαίσιο ποινής πέφτει πολύ χαμηλά. Η συνήθης νομολογία είναι ότι ζητάω συγγνώμη, μια δεικτική μεταμέλεια, δεν είναι ικανή για να την αναγνωρίσει το δικαστήριο. Θέλει έμπρακτη απόδειξη το δικαστήριο», τονίζει.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share