Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Συγκλονίζει ο εγγονός του Μίκη Θεοδωράκη: «Μου λείπει ο παππούς μου»

Δήλωσε υπερήφανος που ήταν τόσα χρόνια δίπλα στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη

9 Οκτωβρίου 2021 19:27
Συγκλονίζει ο εγγονός του Μίκη Θεοδωράκη: «Μου λείπει ο παππούς μου»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Μίκης Θεοδωράκης «κατοικεί» πλέον στον Γαλατά Χανίων, στην ιδιαίτερη πατρίδα του πατέρα του, δίπλα, επίσης, στη μητέρα και τον αδερφό του.

Στο Creta24 μίλησε, λίγο μετά το μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από τον θάνατο του κορυφαίου εκ των σύγχρονων Ελλήνων, ο εγγονός του και τα όσα είπε προκαλούν συγκίνηση.

«Μου λείπει ο παππούς μου»

Ο Άγγελος Θεοδωράκης – Παπαγγελίδης από το πατρικό του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη, όπου βρέθηκε με όλα τα μέλη της οικογένειας Θεοδωράκη, δήλωσε:

«Έχουμε έρθει στο πατρικό του παππού. Είμαστε συγκινημένοι όλο αυτό το διάστημα. Ο παππούς μου μού λείπει πάρα πολύ. Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που μας στηρίζει με την αγάπη του και μας κρατάει όρθιους όλες αυτές τις μέρες που είμαστε στη στεναχώρια μας».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στον παππού, Μίκη Θεοδωράκη: «Πολύ απλά και ανθρώπινα θα σας πω ότι εμένα μου λείπει ο παππούς μου, ένας άνθρωπος που ήταν τόσο γλυκός και είχε τρομερή αγάπη για όλους τους ανθρώπους που ήταν κοντά του».

Ο εγγονός του Μίκη Θεοδωράκη, μουσικός και αυτός, δήλωσε υπερήφανος ήταν τόσα χρόνια δίπλα στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη.

«Δεν μπορώ να σας μιλήσω για το έργο του γιατί εμείς είμαστε γεννημένοι μέσα στο έργο του. Δεν ασχολήθηκα ποτέ να μελετήσω το έργο του. Ο ίδιος μάς τα διηγούνταν σαν ιστορίες πάντοτε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άγγελος Θεοδωράκης – Παπαγγελίδης.

 Συγκλονίζει ο εγγονός του Μίκη Θεοδωράκη: «Μου λείπει ο παππούς μου»

Μίκης Θεοδωράκης: Ανοίγει η διαθήκη του! Η γυναίκα «κλειδί» που κρατά το μυστικό

Σήμερα πρόκειται να τελεστεί στον Άγιο Νικόλαο στον Γαλατά Χανίων, εκεί που βρίσκεται η τελευταία κατοικία του Μίκη Θεοδωράκη, το μνημόσυνο 40 ημερών από τον θάνατό του, ενώ γρίφος αποτελεί η διαθήκη του μεγάλου μουσικοσυνθέτη με μια γυναίκα να έχει το «κλειδί» που κρατά το μυστικό του.

Συγκεκριμένα, στο πλευρό του όλα αυτά τα δύσκολα 24ωρα ήταν πάντα η πιστή του γραμματέας, η Ρένα Παρμενίδου στην οποία ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης είχε τυφλή εμπιστοσύνη.

Ήταν η γυναίκα που για πάνω από 20 χρόνια φρόντιζε για όλα τα θέματα που είχαν να κάνουν με τον μουσικοσυνθέτη. Αν κάποιος ήθελε να επικοινωνήσει μαζί του, έπρεπε πρώτα να πάρει την έγκρισή της μιας και εκείνη φρόντιζε για τα πάντα.

Πότε ανοίγει η διαθήκη του Μίκη

Ο Μίκης Θεοδωράκης ήξερε τι ήθελε να γραφτεί στη διαθήκη που ο ίδιος συνέταξε, τη βαρύτητα των γραφομένων του, αλλά κυρίως τον ένοιαζε η υστεροφημία του. Όμως, κανείς δεν γνωρίζει -ούτε καν τα παιδιά του- πότε συντάχθηκε η συγκεκριμένη διαθήκη!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαθήκη αναμένεται να ανοίξει λίγες μόλις μέρες μετά το 40ήμερο μνημόσυνο του Μίκη Θεοδωράκη με πιθανότερη ημερομηνία την 18η Οκτωβρίου. Μία εξέλιξη που περιμένουν πολλοί, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ειδικά και μετά τα όσα είδαν τα φώτα της δημοσιότητας με τον Νίκο Κουρή ο οποίος υποστηρίζει πως είναι παιδί -εκτός γάμου- του Μίκη Θεοδωράκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες η κόρη του Μαργαρίτα Θεοδωράκη βρέθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου ο φερόμενος ως γιος του, Νίκος Κουρής, να σταματήσει να χρησιμοποιεί το επώνυμο «Θεοδωράκης» μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι όλο αυτό είναι μία κίνηση ματ της Μαργαρίτας Παπανδρέου προκειμένου να μην επιτρέψει σε κανέναν να διεκδικήσει μέρος της περιουσίας που άφησε πίσω του ο αξέχαστος Μίκης Θεοδωράκης.

Πάντως, σύμφωνα με την On Time, όπως ορίζει ο νόμος το 75% των δικαιωμάτων από τα έργα του περνάει στα δύο του παιδιά, την Μαργαρίτα και τον Γιώργο και το υπόλοιπο 25% στη 95χρονη σύζυγό του Μυρτώ, σε περίπτωση που δεν υπάρχει διαθήκη.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο Μίκης Θεοδωράκης είχε φροντίσει να μοιράσει την ακίνητη περιουσία του στους κληρονόμους του εδώ και χρόνια, όχι όμως και τα πνευματικά δικαιώματα.

Είναι πιθανό, ο αξέχαστος μουσικοσυνθέτης να είχε ορίσει διαχειριστή της περιουσίας του, ενώ η διαθήκη σύμφωνα με το νόμο έχει το περιθώριο να ανοιχτεί μέσα σε έξι μήνες από τον θάνατό του.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share