Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Φρίκη στο Βόλο: Γονείς είχαν αλυσοδεμένο τον γιο τους στην αυλή του σπιτιού τους

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της κακοποίησής του

9 Οκτωβρίου 2021 10:26
Φρίκη στο Βόλο: Γονείς είχαν αλυσοδεμένο τον γιο τους στην αυλή του σπιτιού τους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απίστευτες στιγμές κακοποίησης έζησε ένας 55χρονος με ψυχολογικά προβλήματα από τους γονείς του στο Αλιβέρι Νέας Ιωνίας, στο Βόλο. Τον 55χρονο είχαν αλυσοδεμένο στην αυλή του σπιτιού τους! Επίσης, αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη βρέθηκε ένας 59χρονος στον Βόλο, ο οποίος έπιασε από τα μαλλιά τη 46χρονη εν διαστάσει σύζυγό του και χτυπούσε το κεφάλι της στον καναπέ μπροστά στα μάτια του 9χρονου γιου τους και της ηλικιωμένης μητέρας της

Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης ήρθαν στο φως της δημοσιότητας στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, όπου κάθισαν στο εδώλιο οι ηλικιωμένοι Ρομά γονείς του, κατηγορούμενοι για παράνομη κατακράτηση επί μεγάλη διάρκεια.

Οπως αναφέρει το magnesianews.gr, ο 55χρονος ζούσε σε μια παράγκα και δεν είχε πρόσβαση ούτε σε εσωτερική τουαλέτα. Οι δικαστές άκουγαν τις συνθήκες που ζούσε ο 55χρονος άνδρας και καταδίκασαν τους γονείς του σε φυλάκιση 3 ετών με αναστολή και χρηματική ποινή 300 ημερησίων μονάδων, που αν δεν πληρώσουν θα εκτίσουν επιπλέον ποινή 10 μηνών.

Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου κάλεσε τους κατηγορούμενους να βρουν λύση, καθώς το παιδί τους δεν είναι ζώο για να διαβιεί δεμένο με μια αλυσίδα και τους κάλεσε να απευθυνθούν στον εισαγγελέα. Οι ίδιοι υποστήριξαν πως ο γιος τους ήταν επιθετικός και είπαν ότι φοβούνταν μην κάνει κακό σε άλλους ανθρώπους.

Παραγγελία για ακούσια νοσηλεία

Μετά την καταδικαστική απόφαση του Αυτόφωρου οι γονείς του άνδρα κατέθεσαν αίτημα στην Εισαγγελία για ακούσια νοσηλεία, ενώ κινήθηκε και η διαδικασία της δικαστικής συμπαράστασης, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει έρευνα από τις κοινωνικές υπηρεσίες για τις συνθήκες διαβίωσης του 55χρονου.

Γονείς είχαν αλυσοδεμένο τον γιο τους στο Βόλο

Οι καταθέσεις

Στην κατάθεσή τους γαμπρός και ανιψιός της οικογένειας τόνισαν ότι τον φροντίζουν οι κατηγορούμενοι, όμως, έπειτα από ένα τροχαίο ατύχημα που είχε ο γιος τους πριν ενάμιση χρόνο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι και στο χέρι, η κατάστασή του χειροτέρεψε. Τον είχε εγκαταλείψει η σύζυγός του αφήνοντάς τον με 4 παιδιά, ενώ περιέγραψαν τη συμπεριφορά του άνδρα, λέγοντας πως παίρνει φάρμακα, καταναλώνει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, επιδεικνύοντας επιπλέον συχνά επιθετική συμπεριφορά.

Η μητέρα του μεσήλικα ισχυρίστηκε ότι στο παρελθόν τον πήγαν σε κλινική για περίθαλψη, ενώ και τα παιδιά του τα ανέθρεψαν και τα πάντρεψαν οι ίδιοι, αφού ο γιος τους δεν ήταν σε θέση να το κάνει. Αναφέρθηκε στις οικονομικές δυσκολίες, λέγοντας πως ο γιος τους λαμβάνει ένα επίδομα 300 ευρώ τον μήνα.

Ζήτησε συγγνώμη από το δικαστήριο και είπε ακόμα πως διαμένει σε μια παράγκα στην αυλή του σπιτιού, η οποία διαθέτει εξωτερική τουαλέτα, όντας δεμένος με αλυσίδα μήκους 15 μέτρων, αλλά όταν κάνει κρύο τον φιλοξενούν στο σπίτι τους και κατέληξε ότι ο γιος τους χρειάζεται βοήθεια. Ο κατηγορούμενος πατέρας του 55χρονου κατέθεσε ότι του κάνει μπάνιο και του αλλάζει τα ρούχα, παραδεχόμενος πως ο γιος του βρίσκεται δεμένος στην αυλή του σπιτιού τους με αλυσίδα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share