Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Kαταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση σε νοσοκομείο - Παραίτηση του διοικητή ζητά το υπ. Υγείας

Σκάνδαλο!

8 Οκτωβρίου 2021 17:33
Kαταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση σε νοσοκομείο - Παραίτηση του διοικητή ζητά το υπ. Υγείας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την παραίτηση Διοικητή σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ζήτησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μετά από καταγγελία ότι παρενόχλησε σεξουαλικά εργαζόμενη του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο διοικητής υπέβαλε την παραίτησή του, εκείνη έγινε δεκτή από τον υπουργό Υγείας και ο φάκελος του βρίσκεται ήδη στην εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Ενώ η Μπέττυ Νικολέση καταγγέλλει πασίγνωστο ηθοποιό για σεξουαλική παρενόχληση

Kαταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση σε νοσοκομείο - Παραίτηση του διοικητή ζητά το υπ. Υγείας

Τι συνέβη

Τα τοπικά μέσα αναφέρουν πως πριν από λίγες ημέρες η υποδιευθύντρια εξήλθε αναστατωμένη και σε έξαλλη κατάσταση από το γραφείο του διοικητή.

Αφού δήλωσε προφορικά προς τους συναδέλφους της ότι θα υποβάλλει την παραίτησή της, στη συνέχεια συνέταξε έγγραφη καταγγελία την οποία προώθησε στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας.

Όπως αναφέρει στην Voria.gr άλλη πηγή του νοσοκομείου, η συγκεκριμένη υποδιευθύντρια υπηρετούσε σε γειτονικό νοσηλευτικό ίδρυμα και έπειτα από απόφαση του διοικητή μετακινήθηκε στο νοσοκομείο όπου εδρεύει ο ίδιος.

Αναλυτικά η δήλωση του πρώην διοικητή έξω από το νοσοκομείο Γεννηματάς:

«Υπέβαλα την παραίτησή μου γιατί η συνεργασία μου τόσο με τον κ. Μπογιατζίδη όσο και με τους αναπληρωτές μου που λειτουργούν κάτω από τον ΥΠΕάρχη και δεν δέχονται εντολές από εμένα.

Παρατηρήθηκαν δυσλειτουργίες στο νοσοκομείο σε σχέση με πολλά θέματα κι αυτό με ανάγκασα να υποβάλλω ξανά την παραίτησή μου, μια παραίτηση που είχα υποβάλει στις 16 Αυγούστου και δεν έγινε αποδεκτή. Τώρα, πια, υπέβαλα την παραίτησή μου.

Η καταγγελία σχετίζεται με γεγονότα που συνέβησαν πριν από μερικές μέρες. Πρώτον γιατί παρήγγειλα δύο προκαταρκτικές, η πρώτη την 1η Οκτωβρίου και η δεύτερη την Τετάρτη. Και οι δύο εστάλησαν στις 6 Οκτωβρίου. Αφορούσαν δύο σοβαρά γεγονότα: ένα, οι διοικητικές μου υπηρεσίες δεν ενημέρωση, παρά την απόφαση του ΔΣ, να ζητήσουμε γνωμοδότηση και να σταλεί αυτή στα μέλη του. Και δεν εστάλη, με αποτέλεσμα οι αναπληρωτές διοικητές να καταψηφίσουν το θέμα που αφορούσε αντιδραστήρια για τα PCR. Το δεύτερο αφορούσε μία επιθεώρηση – επίσκεψη που έκανα στην αποθήκη του νοσοκομείου όπου διαπίστωσα ότι βρέθηκαν 10.000 μάσκες FFP3, οι οποίες δεν ήταν δηλωμένες πουθενά και είχαν παραγγελθεί τον Δεκέμβριο του 2020, τιμολογήθηκαν στις 31/12 και τις λάβαμε 23/6, όταν η τιμή είχε πέσει πολύ χαμηλά. Στην ερώτησή μου «ποιος;», απάντησαν «το ξέραμε, αλλά δεν σας το λέγαμε». Είναι δυνατόν να μην ξέρει ο διοικητής τι συμβαίνει στο νοσοκομείο; Και για αυτό το θέμα ζήτησα προκαταρκτική εξέταση η οποία αναφερόταν κατά της διοικητικής διευθύντριας, της υποδιευθύντριας διοικητικού, της προϊσταμένης οικονομικού, τον προϊστάμενο αποθήκης και όλους τους υπεύθυνους. Αυτό πείραξε πάρα πολλούς.

Ήταν σαφώς εκδικητική η καταγγελία απέναντί μου, δεν έδωσα αφορμή καμία. Υπογράφεται και από τη διευθύντρια διοικητικού και από άλλα τρία άτομα. Πριν από λίγο έμαθα ότι αναφέρονται σε σεξιστική συμπεριφορά και υποτιμητικό λόγο δικό μου, απέναντι στο προσωπικό.

Υπήρχε μία διαρκής παράκληση να μη γίνουν οι προκαταρκτικές, αλλά πρέπει σε ένα νοσηλευτικό ίδρυμα να γνωρίζουμε τι συμβαίνει. Δεν μπορεί ο καθένας να κάνει του κεφαλιού του.

Δεν μάλωσα με κάποιον. Πιστεύω ότι αυτή ήταν η αντίδρασή τους γιατί ζήτησα να γίνουν οι προκαταρκτικές.

Εγώ παραιτήθηκα για μία ακόμη φορά χθες το μεσημέρι, μίλησα και με την αναπληρώτρια υπουργό. Σήμερα έστειλα σε αυτήν ερμηνευτικά τις δύο αποφάσεις που αναφέρονται στα γεγονότα αυτά.

Η ΥΠΕ δεν με ενημέρωσε καθόλου. Και σήμερα διάβασα ότι ο κ. Μπογιατζίδης έχει λάβει την αναφορά, χωρίς να με ενημερώσει. Έχω την ενημέρωση ότι υπάρχει μία καταγγελία τεσσάρων ατόμων, τεσσάρων γυναικών φαντάζομαι.

Για να προστατεύσω το όνομά μου, που έχω χτίσει τόσα χρόνια, την οικογένειά μου, θα χρησιμοποιήσω κάθε νόμιμο, ένδικο μέσο, για να προστατεύσω εμένα, την οικογένειά μου, τα παιδιά μου.

Εγώ ξέρω ότι όλο αυτό το διάστημα η συνεργασία μου με την ΥΠΕ ήταν κακή και είχα αρνητική εισήγηση επειδή είχα άποψη, είμαι ακαδημαϊκός, ασχολούμαι με τα κοινά, είμαι πολιτικό ον, σταθερός πάντα στις γραμμές και στις αρχές μου, στο κόμμα το οποίο κυβερνάει και υπηρετώ 47 συναπτά χρόνια».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share