Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»: 349 δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε μικρούς και μεγάλους στον σεισμόπληκτο Νομό Ηρακλείου Κρήτης και στον πυρόπληκτο Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού

Σπουδαία δράση!

7 Οκτωβρίου 2021 14:28
«Το Χαμόγελο του Παιδιού»: 349 δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε μικρούς και μεγάλους στον σεισμόπληκτο Νομό Ηρακλείου Κρήτης και στον πυρόπληκτο Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Από τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε η Δράση Δωρεάν Προληπτικής Ιατρικής – Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τόσο για τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού, όσο και εκείνους στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου και τα γειτονικά χωριά που βίωσαν τις επιπτώσεις του πρόσφατου σεισμού, και συνεχίζουν να δοκιμάζονται από τους συνεχείς μετασεισμούς στην Κρήτη.

Ορόσημα των δύο αυτών σταθμών της δράσης ήταν δύο ανθρώπινες ιστορίες που «γεννήθηκαν» και υποστηρίχθηκαν ολιστικά μέσα στις Κινητές Μονάδες Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού, επιβεβαιώνοντας ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δεν υλοποιεί, απλώς, ιατρικές προληπτικές εξετάσεις ανά την Ελλάδα, αλλά μέσω των ισχυρών αντανακλαστικών του και της τεχνογνωσίας του, μπορεί κατά συνθήκη να σώσει μία ανθρώπινη ζωή.

Στην περιοχή Αγίου Γεωργίου Λιχάδος στη Β. Εύβοια μία απλή κουβέντα για την αξία της πρόληψης της υγείας ανάμεσα στους επαγγελματίες Υγείας του Οργανισμού και τους ντόπιους κατέληξε να ενεργοποιήσει την κοινότητα, φανερώνοντας ένα άκρως σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα ενός ανθρώπου. Ο κύριος εξετάστηκε από την καρδιολόγο του Οργανισμού, η οποία με έκπληξη διαπίστωσε ότι έχρηζε άμεσης νοσηλείας και χειρουργείου. Η έγκαιρη εξέταση, διάγνωση και διακομιδή του στο τοπικό Κέντρο Υγείας από το προσωπικό του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» απέτρεψε μία μη αναστρέψιμη εξέλιξη.

Αντίστοιχα, στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου Κρήτης το πρώτο παιδί που εξέτασε η εθελόντρια παιδίατρος του Οργανισμού ήταν ένα νεογέννητο βρέφος 10 μόλις ημερών. Κατόπιν ενδελεχούς εξέτασης διαπιστώθηκε ότι το βρέφος χαίρει άκρας υγείας, ωστόσο το εξειδικευμένο προσωπικό δήλωσε την ολιστική στήριξη και διαθεσιμότητά του δίπλα στους δύο νέους γονείς του με στόχο να καλυφθεί κάθε ανάγκη τους, καθώς πρόκειται για μία οικογένεια που διαβιεί σε αντίξοες συνθήκες.

Τις δράσεις του Οργανισμού στήριξαν εθελοντές Ιατροί, μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Ευβοίας, του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας, της παιδιατρικής κλινικής του 404 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας, του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου και πραγματοποιήθηκαν παιδιατρικές, ωτορυνολαριγγολογικές, παθολογικές, καρδιολογικές και πνευμονολογικές εξετάσεις.

Το Κινητό Πολυϊατρείο «Ασκληπιός» και η Κινητή Παιδιατρική/Ακοολογική Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής, για ακόμη μία φορά, αποτέλεσαν το σημείο συνάντησης για εκατοντάδες παιδιά αλλά και ενήλικες με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης σε θέματα υγείας.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί από καρδιάς για τη συνεργασία:

• Την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας
• Την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης
• Την Περιφέρεια Κρήτης
• Τον Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας
• Τον Ιατρικό Σύλλογος Ηρακλείου
• Το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας
• Την παιδιατρική κλινική του 404 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας
• Τον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού
• Τον Δήμο Γόρτυνας
• Τον Δήμο Φαιστού
• Τον Δήμο Βιάννου
• Τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας
• Τον Δήμο Χερσονήσου
Επίσης, εγκάρδια ευχαριστούμε τους εθελοντές ιατρούς που συμμετείχαν στη δράση και παρείχαν δωρεάν τις υπηρεσίες τους, εξετάζοντας μικρούς και μεγάλους.
Από το 2002 έως και σήμερα έχουν επισκεφθεί το Κινητό Πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» και τις δύο Κινητές Μονάδες Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», περισσότερα από 144.584 παιδιά από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share