Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία «Αθηνά»: Πλημμύρισαν οι δρόμοι στην Κέρκυρα! Έκτακτη προειδοποίηση Κλέαρχου Μαρουσάκη - Δείτε LIVE την πορεία της κακοκαιρίας

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

7 Οκτωβρίου 2021 11:21
Κακοκαιρία «Αθηνά»: Πλημμύρισαν οι δρόμοι στην Κέρκυρα! Έκτακτη προειδοποίηση Κλέαρχου Μαρουσάκη - Δείτε LIVE την πορεία της κακοκαιρίας
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Τα πρώτα προβλήματα καταγράφονται στην Κέρκυρα από την επέλαση της κακοκαιρίας «Αθηνά», με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να χτυπάει καμπανάκι για τις επόμενες ώρες για διάφορες περιοχές τις χώρας! Παράλληλα, σε ισχύ είναι το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε χθες η ΕΜΥ.

Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει το corfunews, ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στον εσωτερικό δρόμο του Ποταμού, καθώς έχει πλημμυρίσει σε αρκετά σημεία. Παράλληλα, μεγάλα είναι τα προβλήματα στην περιοχή της Σπηλιάς, η οποία είναι σχεδόν απροσπέλαστη από τους διερχόμενους.

Σημειώνεται πως τα πλοία είναι δεμένα στο λιμάνι της Κέρκυρας λόγω των θυελλωδών ανέμων που έχει φέρει η κακοκαιρία «Αθηνά». Σύμφωνα με το λιμεναρχείο, οι άνεμοι που πνέουν στο Ιόνιο είναι νοτιοανατολικοί και αγγίζουν τα 7-8 μποφόρ. Παράλληλα, κλειστές είναι όλες οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης λόγω των έντονων φαινομένων.

LIVE η εξέλιξη της κακοκαιρίας «Αθηνά»

Δείτε ζωντανά την πορεία που ακολουθεί η κακοκαιρία:

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Οι περιοχές που κινδυνεύουν περισσότερο από την κακοκαιρία

Ακραίος είναι ο κίνδυνος σε ορισμένες περιοχές από τα καιρικά φαινόμενα της κακοκαιρίας «Αθηνά» που ήδη έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται στα νησιά του Ιονίου και την δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ο ίδιος με ανάρτησή του σημειώνει ότι η κακοκαιρία είναι ικανή να φέρει σημαντικά προβλήματα σε περιοχές της κεντρικής και δυτικής χώρας αλλά για την Αττική ο ίδιος σημειώνει ότι δεν θα επηρεαστεί σημαντικά.

Η ανάρτησή του:

ΑΚΡΑΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Βαρομετρικό χαμηλό από την κεντρική Ευρώπη (πρώτος χάρτης) που στην πορεία του δημιούργησε - δημιουργεί προβλήματα σε Γαλλία - Ιταλία έχει ήδη αρχίσει να επηρεάζει τη χώρα μας και τις επόμενες ώρες - ημέρες είναι ικανό να φέρει σημαντικά προβλήματα.

Στον δεύτερο χάρτη παρουσιάζονται τα γεωγραφικά διαμερίσματα που βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο κινδύνου και εμφανίζουν πολύ υψηλές πιθανότητες στο να αντιμετωπίσουν σημαντικά προβλήματα.

Ειδικότερα για την περιοχή της Αττικής δεν φαίνεται ο νομός να δέχεται έντονα την επίδραση αυτό του κύματος κακοκαιρίας. Αναμένουμε ήπιες γενικά βροχοπτώσεις αύριο, τοπικά και κατά περιόδους και το Σαββατοκύριακο.

Αντίστοιχη εικόνα αναμένουμε και για την Θεσσαλονίκη με περισσότερες βροχοπτώσεις που το πεδίο των ανέμων όμως δεν θα αφήσει πολλά περιθώρια στο να προβληματίσουν - Εξαίρεση θα μπορούσαν να αποτελέσουν περιοχές γύρω από τον Θερμαϊκό που εκεί τα φαινόμενα δείχνουν πιο έντονα γι αυτό και καλό είναι να υπάρχει μία ετοιμότητα - ενημέρωση με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία.

Για την περιοχή της Εύβοιας φαίνονται βροχοπτώσεις που πρόσκαιρα ίσως εμφανίσουν κάποια ένταση σε τοπικό επίπεδο, παρόλα αυτά δεν μπορεί να ενταχθεί σαν περιοχή σε κατάσταση ακραίου κινδύνου που παρουσιάζεται στον χάρτη μας.

Μένουμε συνεχώς ενημερωμένοι μιας και μικρές αλλαγές στη θέση του συστήματος κακοκαιρίας είναι δυνατό να μεταβάλλουν τον χάρτη επικινδυνότητας για το πρώτο οργανωμένο κύμα κακοκαιρίας με φθινοπωρινά χαρακτηριστικά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share