Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πέθανε η Λίτσα Βλαστού - Ήταν σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων

Κατέδωσε τον εξάδελφο και «έφαγε» 14 χρόνια φυλακή!

7 Οκτωβρίου 2021 10:38
Πέθανε η Λίτσα Βλαστού - Ήταν σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την τελευταία της πνοή άφησε η Λίτσα Βλαστού, ξαδέρφη του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού η οποία τα τελευταία χρόνια βρισκόταν σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων από την Ελληνική Αστυνομία.

Η Λίτσα Βλαστού είχε αποδειχθεί το «βαθύ λαρύγγι» για υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονταν τα μέλη της αποκαλούμενης «Greek Mafia» και μάλιστα είχε καταθέσει από την ΓΑΔΑ και όχι από το φυσικό χώρο του δικαστηρίου.

Η Λίτσα ή, ήταν η γυναίκα στην οποία όπως είχε υποστηρίξει, ο ξάδερφός της είχε δώσει μέρος από τα χρήματα της απαγωγής του εφοπλιστή Παναγόπουλου, ενώ είχε ομολογήσει πως είχε ενεργό συμμετοχή σε εκρήξεις βομβών σε σπίτια δικαστικών και είχε εκτίσει ποινή κάθειρξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο θάνατός της αποδίδεται σε παθολογικά αίτια.

Πέθανε η Λίτσα Βλαστού

Κατέδωσε τον εξάδελφο και «έφαγε» 14 χρόνια φυλακή!

Μοιραία και η Λίτσα Βλαστού βρέθηκε σε θέση κατηγορουμένης καθώς ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι ήταν το δεξί χέρι του κατάδικου εξαδέλφου της στις εγκληματικές του πράξεις έξω από τη φυλακή.

14 χρόνια κάθειρξης ήταν η ποινή που επιβλήθηκε στη Λίτσα Βλαστού. Μόλις τέσσερα χρόνια παραπάνω (20 χρόνια) στον Παναγιώτη Βλαστό.

Η μόνη διαφορά στην ποινική μεταχείριση εκείνης που φέρεται να βοήθησε τις αρχές για την αποκάλυψη της υπόθεσης και εκείνου που φέρεται ως αρχηγός μιας εγκληματικής οργάνωσης είναι η αναστολή στην εκτέλεση της πρωτοδίκης καταδίκης.

Η Λίτσα Βλαστού δεν οδηγήθηκε στη φυλακή ενώ ο εξάδελφός της θα παραμείνει φυλακισμένος για να εκτίσει και αυτή την ποινή.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share