Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Δημήτρης Λιγνάδης: Το παρασκήνιο της πρότασης για παραπομπή σε δίκη για 4 βιασμούς - Η κατάθεση «αυτογκόλ» του ιδιοκτήτη ξενοδοχείου (Video)

Όλες οι εξελίξεις στην υπόθεση

6 Οκτωβρίου 2021 13:48
Δημήτρης Λιγνάδης: Το παρασκήνιο της πρότασης για παραπομπή σε δίκη για 4 βιασμούς - Η κατάθεση «αυτογκόλ» του ιδιοκτήτη ξενοδοχείου (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο παρασκήνιο που οδήγησε την αρμόδια εισαγγελέα να προτείνει στο δικαστικό συμβούλιο την παραπομπή σε δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη για τέσσερις βιασμούς αναφέρθηκε σήμερα ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός, εκδότης της εφημερίδας “ΜΠΑΜ στο ρεπορτάζ” μιλώντας στην εκπομπή του STAR “Αλήθειες με τη Ζήνα”.

Ο ίδιος έκανε αναφορά στην αποκάλυψη του dikastikoreportaz.gr για την κατάθεση ντοκουμέντο την οποία έδωσε στην ανακρίτρια ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου στην Επίδαυρο στο οποίο φέρεται να τελέστηκε ο βιασμός του 2015 τον οποίο καταγγέλλει νεαρός σήμερα και ανήλικος τότε, άνδρας Αιγυπτιακής καταγωγής.

Στην κατάθεσή του στις 7 Ιουνίου 2021 ενώπιον της τακτικτής ανακρίτριας, Παρασκευής Μπότση, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου ουσιαστικά είπε “ναι μεν, αλλά”, ομολογώντας ότι μέχρι το 2017 δεν είχε βιβλίο επισκεπτών στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο στην Επίδαυρο καθώς μέχρι τότε δεν λειτουργούσε φορολογικά!

Αλέξης Κούγιας για Δημήτρη Λιγνάδη: «Έχει νοοτροπία αθώου» - Ποιες οι επόμενες κινήσεις του (Video)

Τις εξελίξεις με την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, μετά την παραπομπή του για τέσσερις υποθέσεις βιασμού και την παράταση της προφυλάκισής του, σχολίασε ο δικηγόρος του, Αλέξης Κούγιας.

Ο γνωστός ποινικολόγος χαρακτήρισε αναμενόμενη την πρόταση της εισαγγελέως να παραμείνει προσωρινά κρατούμενος και να δικαστεί με κατηγορίες για τέσσερις βιασμούς ο ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Ο ίδιος δήλωσε προβληματισμένος για τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει στην υπόθεση Λιγνάδη, δηλαδή αν πρέπει να καταθέσει αίτηση αποφυλάκιση ή να ζητήσει μια πιο γρήγορη εκδίκαση της υπόθεσης.

Όπως είπε, επέλεξε να μην κάνει αίτηση να παραμείνει προσωρινά κρατούμενος και να δικαστεί με κατηγορίες για τέσσερις βιασμούς ο γνωστός σκηνοθέτης, διότι έτσι θα καθυστερούσε την εκδίκαση της υπόθεσης περίπου τέσσερις μήνες.

«Δεν έχω καταθέσει καμία αίτηση αποφυλάκισης, ούτε την διαδικαστική πράξη της προσφυγής στην διάταξη της εισαγγελέως στο ένταλμα προσωρινής κρατήσεως. Εγώ πήρα την απόφαση αυτή και η επιλογή μου δικαιώθηκε» είπε στο MEGA o Aλέξης Κούγιας, προσθέτοντας ότι κρίνει πιο σωστό να μην καθυστερεί με κάτι που έχει αμφίβολο αποτέλεσμα, αλλά να περιμένει την δίκη.

Για το γεγονός ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης έχει καταθέσει μηνύσεις κατά των καταγγελόντων και των μαρτύρων, ο Αλέξης Κούγιας σχολίασε ότι έχει γίνει εδώ και καιρό αυτή η κίνηση, αμέσως μετά τη σύλληψη του πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Μάλιστα, εξήγησε ότι προχώρησε σε αυτές τις μηνύσεις επειδή ο κ. Λιγνάδης δεν έχει νοοτροπία κατηγορούμενου, έχει νοοτροπία αθώου. «Η εντολή που είχα λάβει ήταν να μηνύσω αυτούς που μην σεβόμενοι το τεκμήριο αθωότητας τον καταδίκασαν με λαϊκά δικαστήρια. Η αντίδρασή του ήταν νοοτροπίας αθώου, αυτό κάναμε και αυτό θα κάνουμε μέχρι το τέλος» σημείωσε.

Τέλος, ο κ. Κούγιας σημείωσε ότι η υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη είναι παρόμοια με αυτή του Πέτρου Φιλιππίδη, καθώς αντιμετωπίζουν αντίστοιχες κατηγορίες με τη διαφορά ότι την υπόθεση Λιγνάδη έχουμε θύματα άνδρες και στην υπόθεση Φιλιππίδη γυναίκες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share