Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Επιτήδειοι πουλούν βότανα και ριγανέλαιο για φάρμακο κατά του ιού

Νέοι ψευτογιατροί έχουν κάνει την εμφάνισή τους

5 Οκτωβρίου 2021 19:38
Κορωνοϊός: Επιτήδειοι πουλούν βότανα και ριγανέλαιο για φάρμακο κατά του ιού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί οι γιατροί να μην έχουν ανακαλύψει ακόμα το φάρμακο κατά του κορωνοϊού, ωστόσο επιτήδειοι που συστήνονται ως έμποροι σκευασμάτων, εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο και μοσχοπουλούν δυο σκευάσματα ως γιατρικό για τον κορωνοϊό, αλλά και διαφόρων παθήσεων, όπως πολιομυελίτιδα, δερματικές παθήσεις… ακόμα και παράλυση ποδιών!

Είναι χαρακτηριστικός ο διάλογος που βγάζει στο φως της δημοσιότητας το Mega και η εκπομπή «Live News»:

  • Η γυναίκα μου ήταν 8 μήνες στο αναπηρικό καρότσι… και περπατάει, ενώ δεν περπατούσε… έτσι πήγαινε… της λέω σώθηκες. Δεν μπορούσε να περπατήσει.
  • Ήπιε αυτό;
  • Άλλα για τα… Κάνει θαύματα με λίγα λόγια.

Το έλαιο με τα 12 βότανα και το... ριγανέλαιο

Δημοσιογράφος της εκπομπής αγόρασε προς 35 ευρώ αυτό το έλαιο 12 βοτάνων και αυτό το μπουκαλάκι ριγανέλαιο, με τις παραγγελίες και τη ζήτηση να είναι αυξημένες για αυτά τα δύο θαυματουργά σκευάσματα όπως τα παρουσίασαν οι επιτήδειοι, και για αυτό οι αγοραπωλησίες γίνονται στο δρόμο δια ζώσης, με τη φήμη τους, σύμφωνα με τους πωλητές, να φτάνει μέχρι και το... Αγιο Όρος! «Ο γέροντας Γαβριήλ στο Αγιο Ορος από εκεί ξεκίνησε όλη η ιστορία, γιατί του το στείλαμε κ.τ.λ. Το οποίο τότε το κάναμε μόνοι μας το μπαμ, δεν το είχαμε. 9 Αυγούστου και το στείλαμε εκεί στους γέροντες του Αγίου Ορους δύο φορές, τρεις και από εκεί ξεκίνησε». Μάλιστα όπως ανέφερε η ρεπόρτερ του Mega, η απάτη είναι τόσο οργανωμένη, που οι επιτήδειοι αναφέρουν πως τα σκευάσματα είναι εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ. «Τα σκευάσματα δεν υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο και πωλούνται εκτός φαρμακείου. Δεν ξέρουμε τι περιέχουν και δεν έχει γίνει καμία μελέτη», υπογράμμισε από την πλευρά του ο αναπληρωτής καθηγητής κλινικής φαρμακολογίας, Γιώργος Παπαζήσης.




 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share