Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η ώρα φτάνει: Δικάζεται άμεσα ο Δημήτρης Λιγνάδης

Προχωρά η υπόθεση για τέσσερις βιασμούς

5 Οκτωβρίου 2021 13:33
Η ώρα φτάνει: Δικάζεται άμεσα ο Δημήτρης Λιγνάδης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ώρα έχει έρθει και ο Δημήτρης Λιγνάδης αναμένεται να παραπεμφθεί σε δίκη, με την Εισαγγελέα να απευθύνει το εν λόγω αίτημα.

Συγκεκριμένα, την παραπομπή σε δίκη του προφυλακισμένου σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη για τέσσερις υποθέσεις βιασμού ζητεί με πρόταση της προς το δικαστικό συμβούλιο η αρμόδια εισαγγελέας, τη στιγμή που ο σκηνοθέτης απαντά στα θύματά του με μηνύσεις.

Ο λόγος που ζητείται η παραπομπή σε δίκη

Η εισαγγελική λειτουργός με την πρόταση της απορρίπτει όλους τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του κατηγορούμενου που από την πρώτη στιγμή υποστηρίζει ότι είναι αθώος και ζητεί να καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για το κακούργημα του βιασμού σε βάρος ανηλίκων.

Με την πρόταση της η εισαγγελέας εισηγείται τη διατήρηση της προσωρινής κράτησης του Δημήτρη Λιγνάδη κρίνοντας πως δεν έχουν εκλείψει οι λόγοι που οδήγησαν ανακρίτρια και εισαγγελέα στην απόφαση να τον κρίνουν προφυλακιστέο.

Τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή ή όχι του κατηγορούμενου έχει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας το οποίο θα αποφανθεί με βούλευμα του.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share