Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Βουλή: Αυτό το έγγραφο είχε μαζί του ο αγρότης που έφτασε στον Άγνωστο Στρατιώτη

Τι αναφέρει

4 Οκτωβρίου 2021 13:50
Βουλή: Αυτό το έγγραφο είχε μαζί του ο αγρότης που έφτασε στον Άγνωστο Στρατιώτη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο αγρότης από τη Μεσσηνία, που οδηγούσε το αγροτικό αυτοκίνητο που έφτασε μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη, φωνάζοντας “θα σας κάψω όλους”, είχε μέσα στο όχημα μια κόλλα Α4 και ένα έντυπο που είχε τυπώσει.

“Διαμαρτυρία καταγγελία από ιστοριογράφο” είναι ο τίτλος του εγγράφου, που απευθύνεται στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τα θέματα είναι τέσσερα, η κλοπή αρχαίου μνημείου του Ναού Παμίσου, η κλοπή οικοδομικής άδειας, ιαματική και λοιπές πηγές του ποταμού Παμίσου και το ιστορικό δέντρο του Αγίου Φλώρου.

“Σπεύδω σήμερα να σας ενημερώσω για θέματα ζωτικής και καίριας σημασίας που άπτονται του δημοσίου ενδιαφέροντος αλλά και του ιδιωτικού μου παρελθόντος και μέλλοντος, εμού και της οικογένειας μου” αναφέρει αρχικά.

“Εγώ είμαι ο τελευταίος Έλληνας του ιστορικότερου χωριού της Ελλάδας, της άνω Βρομόβρυσης Μεσσηνίας και σε εμένα ανήκει το μνημείο (σ.σ. ναός Παμίσου), εγώ σας ενημερώνω σήμερα ότι θέλω πίσω το κλεμμένο μνημείο στην έδρα του, όπως θέλω και τα κλεμμένα ευρήματα να μου επιστραφούν. Θέλω να οριοθετηθεί ο αρχαιολογικός χώρος” προσθέτει.

Το έγγραφο

Βουλή: Αυτό το έγγραφο είχε μαζί του ο αγρότης που έφτασε στον Άγνωστο Στρατιώτη

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ελεύθερη η διέλευση οχημάτων στην Ηρώδου Αττικού

Με μήνυμά του στο Facebook, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε γνωστό πως, σε συνεννόηση με την Τροχαία και τον Δήμο Αθηναίων, η Ηρώδου Αττικού «αποδίδεται στους Αθηναίους από τη Δευτέρα».

Ηρώδου Αττικού διέλευση

«Η Αθήνα υποδέχεται το φθινόπωρο με κινήσεις που διευκολύνουν τη ζωή στην πόλη. Από αύριο ενεργοποιείται νέο επιχειρησιακό σχέδιο της Τροχαίας για την παράνομη στάθμευση στο κέντρο. Με πρωτοβουλία μου, σε συνεννόηση με τον Δήμο, η οδός Ηρώδου Αττικού αποδίδεται στους Αθηναίους. Η διέλευση για τα οχήματα θα είναι πλέον ανεμπόδιστη, πλην εξαιρετικών περιπτώσεων που αφορούν τη δημόσια ασφάλεια. Αυτονόητες ενέργειες. Που δεν παύουν, ωστόσο, να είναι χρήσιμες και αναγκαίες» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Η Αθήνα υποδέχεται το φθινόπωρο με κινήσεις που διευκολύνουν τη ζωή στην πόλη. Από αύριο ενεργοποιείται νέο...

Posted by Kyriakos Mitsotakis on Sunday, October 3, 2021
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share