Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

«Βόμβα» από Νίκο Κουρή: «Η Μαργαρίτα με είχε συστήσει ως Νίκο Θεοδωράκη»

«Θα λάμψει η αλήθεια με τεστ DNA»

4 Οκτωβρίου 2021 10:26
«Βόμβα» από Νίκο Κουρή: «Η Μαργαρίτα με είχε συστήσει ως Νίκο Θεοδωράκη»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για τις εξελίξεις στη διαμάχη με την Μαρίνα Θεοδωράκη μίλησε ο Νίκος Κουρής, στην εκπομπή "Καλύτερα δεν γίνεται", στον Alpha.

«Όσο ζούσε ο Μίκης Θεοδωράκης με είχε υπό την προστασία του, δεν αντιμετώπιζα τέτοιες καταστάσεις. Ο Μίκης Θεοδωράκης είχε προβλέψει ό,τι έγινε με την ταφή του, το ήξερε. Μου το είχε πει», δήλωσε.

Αναφορικά με τηνπροσωρινή διαταγή μετά τα ασφαλιστικά μέτρα που έκανε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, δήλωσε:

«Η απόφαση έχει μία επιφύλαξη όσον αφορά στο άλλο θέμα, όμως δεν μου απαγορεύει να χρησιμοποιώ το επίθετο Θεοδωράκης. Νομίζω ότι θα γίνει το δικαστήριο, γιατί αυτά τα μέτρα είναι προσωρινά τώρα- πιστεύοντας ότι θα λάμψει η αλήθεια με ένα τεστ DNA. Εγώ κρατούσα πάντα χαμηλούς τόνους με την καλλιτεχνική μου δραστηριότητα, δεν με ενδιέφερε το σκάνδαλο ποτέ, ούτε αυτού του είδους η δημοσιότητα που ζούμε τώρα. Ό,τι έκανα, το έκανα με τη συναίνεση του Μίκη και γι’ αυτό ποτέ δεν αντέδρασε όσο ζούσε. Όταν κυκλοφόρησε το βιβλίο της Μαργαρίτας Θεοδωράκη και θέλησα να τη βοηθήσω προβάλλοντάς το από το Mikis Radio με σύστησε στην κ. Άννα Φόνσου ως Νίκο Θεοδωράκη. Κάναμε μία πολύ ωραία αρχή την οποία απέρριψε στη συνέχεια η Μαργαρίτα. Με τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη ερχόμασταν σε επαφή αλλά δεν είχαμε ιδιαίτερη σχέση και δε με ενδιέφερε να έχω ιδιαίτερη σχέση. Αυτό που ήθελα, τη σχέση με τον Μίκη την είχα»

Ο Νίκος Κουρής μίλησε και για τον Μίκη Θεοδωράκη

«Είχα πάει στα Χανιά και του είχα φέρει ένα κρητικό μαχαίρι που έγραφε μία μαντινάδα με τη λέξη πατέρας. Μόλις του το χάρισα, μου είπε ότι είμαι φοβερός κι εγώ του είπα τότε πως με αυτό θα τα βάζει με τον χάρο και να μείνει κοντά μας γιατί τον χρειαζόμαστε».

Ανατροπή από την ανιψιά του Μίκη Θεοδωράκη: «Όλοι ξέραμε για τον Νίκο»

Ανατροπή στην υπόθεση έφεραν οι δηλώσεις της κόρης του αδερφού του Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη, η οποία επιβεβαίωσε ως ένα βαθμό τους ισχυρισμούς του Νίκου Κουρή.

Όπως είπε μιλώντας στην Τατιάνα Στεφανίδου η Άννα Θεοδωράκη, ήδη από μικρή ηλικία ήξερε για την ύπαρξη του Νίκου, της είχε μιλήσει για αυτόν ο πατέρας της και της είχε πει να μην μιλάει για την υπόθεση γιατί ήταν μυστικό. Αλλά της είχε διευκρινίσει ότι είναι εξάδελφό της και ότι είναι μέλος της οικογένειας.

Τι υποστηρίζει η ίδια

«Ήξερα από μικρό παιδί για τον Νίκο Κουρή- Θεοδωράκη. Ειχα δει τη φωτογραφία του στο σπίτι του πατέρα μου Γιάννη, αδελφού του Μίκη Θεοδωράκη.

Ο πατέρας μου μου είχε πει ότι ο Νίκος είναι γιός του Μίκη και είναι εξάδελφός μου. Ηδη από τα 12 μου το ήξερα και μου είχε πει ο πατέρας μου να μην μιλάω γι αυτό» δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια και συνέχισε: «Το ήξερε όλη η οικογένεια.

Άλλωστε και η ομοιότητα είναι μεγάλη. Δεν ξέρω αν το ήξεραν η Μαργαρίτα και ο Γιώργος. Αν ήξεραν για την ύπαρξη του Νίκου. Ηθελα να ζητήσω από την οικογένεια να γίνει ένα DNA να λήξει όλη αυτή η ιστορία. Εγώ τον δέχομαι ως εξάδελφό μου. Τα άλλα παιδιά (τα παιδιά του Μίκη) τι ξέρουν, δεν το γνωρίζω. Επειδή με ρωτάνε πολλοί, εγώ νομίζω ότι είναι γιός του Μίκη».

Υπενθυμίζεται οτι νωρίτερα με προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε από το Πρωτοδικείο, απαγορεύεται στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το όνομα Μίκης Θοδωράκης με επίκληση ότι είναι γνήσιο τέκνο του.

Η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, η οποία έχει στραφεί σε βάρος του 54χρονου Νίκου Κουρή που υποστηρίζει ότι είναι γιος εκτός γάμου του Μίκη Θεοδωράκη στην αίτησή της προς το δικαστήριο υποστήριξε χθες, μεταξύ άλλων, για τον αντίδικό της ότι «αποβλέπει στη δημιουργία κληρονομικού δικαιώματος επί κάθε στοιχείου της κληρονομίας περιουσίας του αποβιώσαντος».

Η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων θα εκδικαστεί στις 30 Νοεμβρίου. Φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει η εξέταση του DNA.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share